maandag, 18 maart 2024
motiverende maandag
Goedemorgen abonnee,

Maandag, tijd voor een motiverende e-mail om de week lekker te beginnen.
Je hebt van die mensen die iets hebben wat ik niet heb. En waarbij ik denk: hoe dóen ze het toch? Het kan dan helpen om bij een bepaalde situatie te denken:

Wat zou ... doen?

Willeke Alberti bijvoorbeeld is altijd dankbaar en vriendelijk, volgens mij wordt ze nooit boos. Wat zou zij doen in de situatie waarbij ik mopper of me vreselijk irriteer?

Gwynyth Paltrow lijkt me ontzettend evenwichtig en zelfverzekerd. Wat zou zij doen in de situatie dat me onzeker of vreselijk gecompliceerd voel?

Annemarie van Gaal weet altijd zo goed wat ze wil. Wat zou zij doen als het lastig is om knopen te hakken, als ik teveel twijfel?

Zo heeft natuurlijk iedereen zijn eigen 'voorbeelden'. De vraag 'wat zou Jezus doen?' wordt soms gebruikt door christenen. In de jaren '90 ontstond zelfs een hele rage met armbandjes met WWJD (What Would Jesus Do) erop.

Gebruik die inspirerende mensen eens om je gedachtes een beetje om te draaien en iets anders te kijken naar de situatie. Om net wat vriendelijkheid, vertrouwen of moed te genereren dat nodig is.

Lees ook uit het archief:

Vastentijd - een update

Dinsdagmiddag liep ik naar Yuri toe met de mededeling: “Ik ben het helemaal zat, ik stop ermee.” Hoe dat verder ging lees je in deze update:
Bedankt voor het lezen en een fijne week.
groetjesLilian Visser
p.s. Ken je iemand die deze mail interessant zou kunnen vinden? Stuur hem dan door. Heb je deze mail doorgestuurd gekregen? Meld je dan hier aan.
Lees meer over timemanagement, persoonlijke ontwikkeling en mindset op lilianonline.com
Lilian Online
Email Marketing Powered by MailPoet