maandag, 04 maart 2024
motiverende maandag
Goedemorgen abonnee,

Maandag, tijd voor een motiverende e-mail om de week lekker te beginnen.
Bron: pixabay
Het grote nadeel van leven in een wereld met miljoenen mogelijkheden, is dat je enorm vaak nee moet zeggen. En dat is niet altijd makkelijk en bovendien put het je uit als je de hele dag nee moet zeggen tegen de dingen die je tegenkomt. Zoals die chips, terwijl je aan het lijnen bent, die leukere klus als je iets doet wat wel nuttig is maar niet leuk, die dure gadget terwijl je juist wilt sparen. Dus neem je tóch dat chipje of vind je dat je na een ochtend hard werken tóch even langs de nieuwssites mag scrollen.

De hele dag nee zeggen vreet dus energie. De Amerikaanse bestsellerauteur Nir Eyal van boeken als ‘Hooked’ en ‘Indistractable’ heeft hier een handige methode voor ontwikkeld:

Weersta alle verleidingen met de 10 minuten-regel

In plaats van ‘nee’ te zeggen tegen deze verleidingen, zeg je: het mag over 10 minuten. Over tien minuten mag je even scrollen op Facebook of wat pinda’s pakken. Hierdoor voel je veel minder weerstand, omdat het geen ‘verlies’ oproept. En vaak ben je tien minuten later alweer bezig met iets heel anders en heb je geen enkele behoefte om op Facebook te scrollen of helemaal naar de kast te lopen waar de pinda’s inzitten. Lees meer:

Maandoverzicht februari

Ik schreef weer een nieuw overzicht, wat gebeurde er in februari?

Vastentijd - update week #3

Week 3 inmiddels van de vastenweek. Het is nog steeds prima vol te houden, alleen de realisatie dat ik nog niet eens op de helft ben, doet af en toe wel zuchten. Want ik mis soms wel een lekker koekje of een blikje fris. Maar goed, tegelijkertijd geniet ik op de 'zondag' weer extra van deze lekkernijen! :-)

Doe jij ook iets met de vastentijd? Laat het weten!
Bedankt voor het lezen en een fijne week.
groetjesLilian Visser
p.s. Ken je iemand die deze mail interessant zou kunnen vinden? Stuur hem dan door. Heb je deze mail doorgestuurd gekregen? Meld je dan hier aan.
Lees meer over timemanagement, persoonlijke ontwikkeling en mindset op lilianonline.com
Lilian Online
Email Marketing Powered by MailPoet