maandag, 25 maart 2024
motiverende maandag
Goedemorgen abonnee,

Maandag, tijd voor een motiverende e-mail om de week lekker te beginnen.
Herken je dat? Dat je iets zelf hebt gemaakt en je zo'n volmaakt geluksgevoel krijgt dat je denkt: waarom maak ik hier niet vaker tijd voor?
Werken met je handen is goed voor je mentale gezondheid. Dingen fabriceren en het resultaat voor ons zien, maakt gelukkig. En het is goed voor je hersenen.

Gek dus eigenlijk dat we leven in een kennismaatschappij waarbij wordt neergekeken op 'lagere' praktijkopleidingen. Maar ach, die mensen krijgen steeds meer betaald en lachen ons kantoorklerken glashard uit terwijl wij klagen over burn-outs van onze bullshitsjobs (da's echt een term, check dit).

Maar goed, ook als je een kantoorbaan hebt waar je veel voldoening in schept en die je intellectueel uitdaagt, kun je natuurlijk profiteren van het feit dat met je handen werken goed is voor je. Mijn tip voor komende week is dus:

Maak iets leuks!

Dat kan van alles zijn, als je uiteindelijk het resultaat maar kunt zien of kunt vastpakken: een schilderij, een legohuis, je kunt gaan haken, beeldhouwen, tuinieren, kleien of iets maken van hout, (strijk-)kralen, karton of zand.

Hierdoor ervaar je minder stress en train je je concentratie. Ik ga komende week mijn nieuwste macramé-project maar eens afmaken, misschien kan ik de volgende nieuwsbrief al een fotootje meesturen. En stuur mij ook vooral foto's als je iets leuks gemaakt hebt.
Bedankt voor het lezen en een fijne week.
groetjesLilian Visser
p.s. Ken je iemand die deze mail interessant zou kunnen vinden? Stuur hem dan door. Heb je deze mail doorgestuurd gekregen? Meld je dan hier aan.
Lees meer over timemanagement, persoonlijke ontwikkeling en mindset op lilianonline.com
Lilian Online
Email Marketing Powered by MailPoet