maandag, 19 februari 2024
motiverende maandag
Goedemorgen abonnee,

Maandag, tijd voor een motiverende e-mail om de week lekker te beginnen.
Eén van de leukste dingen om te doen vind ik: attent zijn. Aandacht besteden aan verjaardagen, trouwdagen en andere bijzondere momenten voor andere mensen. Een kleine moeite om een berichtje te sturen en zo'n groot plezier! Dat ervaar ik zelf ook als ik onverwacht een berichtje krijg. Een eenvoudige manier om de wereld een beetje mooier te maken:

Stuur attente berichtjes

Mijn probleem was alleen... het leven is soms zo druk en de dag is zo voorbij en dan vergeet ik soms wat er allemaal bij andere mensen speelt. Of kom ik ineens tot de conclusie dat ik iemand heb verwaarloost.

Oplossingsgericht als ik ben heb ik nu twee manieren waardoor ik attente berichtjes minder snel vergeet:
  • Ik zet het in mijn agenda (als iemand jarig is natuurlijk, maar ook als iemand een presentatie moet houden of als iemand bv een nieuwe baan heeft). Meestal onthoud ik het wel vóór de reminder, maar het geeft toch rust in het hoofd.
  • Ik probeer elke dag even rustig door mijn lijst te scrollen om te kijken of ik iemand nog een berichtje kan sturen. Gewoon om te vragen hoe het is of om zelf iets leuks te vertellen. Als je hier elke dag tijd voor neemt, dan kom je veel meer mogelijkheden tot contact tegen.
En ik vind het nu eenmaal erg leuk om SAMEN te leven en dit is een eenvoudige manier om dit te doen. Dus wie ga jij vandaag een berichtje sturen?

Vastentijd - update

Afgelopen woensdag is de vastentijd begonnen en dus stopte ik met chips, koek & snoep en dronk ik alleen water. Hoe het hiermee gaat? Nou, ik kreeg keelpijn en aangezien ik al een beetje kwakkel qua gezondheid, heb ik thee en (decaf) koffie weer toegevoegd aan mijn dieet. Maar de andere dingen gaan prima, ik word er ook heel creatief van qua tussendoortjes. Het enige dat ik eigenlijk echt mis is chocolade... Binnenkort zal ik een wat uitgebreidere blog schrijven.

Doe jij ook iets met de vastenactie? Laat het weten!
Bedankt voor het lezen en een fijne week.
groetjesLilian Visser
p.s. Ken je iemand die deze mail interessant zou kunnen vinden? Stuur hem dan door. Heb je deze mail doorgestuurd gekregen? Meld je dan hier aan.
Lees meer over timemanagement, persoonlijke ontwikkeling en mindset op lilianonline.com
Lilian Online
Email Marketing Powered by MailPoet