Waarom stoppen met nagelbijten nu wel lukt en eerder niet

Aangezien er over anderhalve week in gezelschap van heel veel mensen een ring om mijn vinger moet, leek het mij een goed idee om te stoppen met nagelbijten. En dat ging eigenlijk prima. Toch ontdekte ik wel waarom het me anders niet lukt.

Mijn stoppen met nagelbijten tactiek:

  • Altijd nagellak op
  • Altijd een nagelvijl op zak
  • Altijd handcrème bij de hand

fingers-376812_1280

Die laatste tip heeft er ook mee te maken dat ik niet alleen nagels bijt, maar ook mijn velletjes erom heen op eet. Ja, ik weet het, het is best ranzig. En het doet pijn, ik weet ook niet wat me bezielt.

Maar goed, het stoppen met nagelbijten lukt dus.

Waarom het stoppen met nagelbijten eerst niet lukte

Ik had ongeveer een week/ anderhalve week niet gebeten en toen kwam er een dip. Mijn nagels waren eigenlijk te lang (want lastig met typen, lenzen uitdoen…) en ik was het pedicuren zat. Ik had geen zin om zolang te wachten tot de nagellak droog was en dus kwamen er vegen doorheen. Ik kreeg behoorlijke horrornagels en ik dacht:

‘Het zijn fokking maar nagels, waarom al die moeite doen?’

En toen dacht ik weer: ‘oh ja, ik ga trouwen en er komt een ring omheen’. Dus ging ik naar de winkel om nieuwe nagellak te kopen, om het plezier er weer in terug te krijgen.

Maar dat is dus de reden dat het anders nooit lukt: het interesseert me gewoon te weinig. Ik heb worstenvingertjes, dus mooi worden ze toch niet. En ik ben te ongeduldig om de nagellak zolang te laten drogen.

En terwijl ik dit typ, glijden mijn nagels onhandig over het toetsenbord met zo’n akelig krassend geluidje en denk ik: ‘nog maar één week!’. Dan knip ik ze lekker kort en dan gaat het me weer helemaal niets interesseren.

5 thoughts on “Waarom stoppen met nagelbijten nu wel lukt en eerder niet”

  1. Haha al dat gedoe omdat er een ring om moet. Ik had speciaal voor de bruiloft acrylnagels laten zetten, maar toen zat ik in Frankrijk op een camping nog steeds met die nagels te kijken en ze werden lelijker en lelijker en geen nagelsalon te bekennen. Haha een groot drama.

    1. Ik kon gratis shellac nagels krijgen (althans, ik had een zakelijk dealtje), maar dat duurde me te lang om die te laten zetten, dus daarom doe ik het maar zelf 🙂

      Ik krijg nepwimpers, ben ook benieuwd hoe dat er uiteindelijk weer af moet 😉

  2. Ik ben voor de middenweg gegaan: ik had ze netjes kort maar heb ze mooi laten lakken door een vriendin met talent voor nagels lakken. (Ik heb zelf weer andere talenten…)

Geef een reactie