Waarom kindmassage zo fijn is

Vanaf mijn 15e deed ik vakantiewerk in de kassen. Soms echt de hele dag staan. Als ik thuiskwam kon ik bijna niet meer lopen. En dan lag ik op de bank, schoenen en sokken uit en dan masseerde mijn moeder mijn voeten. Wow, wat heerlijk en wat liefdevol!

Toen ik net moeder werd, werd me babymassage aangeraden. Lekker bondden met je baby. Ik zocht wat filmpjes op YouTube en deed het ook zo. Eigenlijk zijn die filmpjes niet per se nodig, je merkt vanzelf wat je baby fijn vindt. Dat is vast met elke baby ook weer anders.

Eventjes aandacht voor elkaar

En inmiddels is ze bijna vier en vind ze het nog steeds heerlijk als ik haar masseer. Niet dat ik echt weet hoe dat moet, ik doe maar wat. Gewoon lekker cremepjes smeren en mevrouw is blij. Niet alleen omdat het altijd lekker is om elkaar aan te raken, maar ook omdat we dan echt even aandacht voor elkaar hebben.

En laten we wel wezen: is er iets in de wereld
zachter dan een kinderhuidje?

Ik denk dat het heel belangrijk is om lekker tegen elkaar aan te krioelen als ouder en kind. Gelukkig hebben we echt een knuffeltjesfreak. Afgelopen week was ze een paar dagen ziek, waardoor ze geen zin had in welke aandacht dan ook en dat vind ik echt vreselijk. Sinds ze weer beter is ben ik dan ook de hele dag met haar aan het knuffelen. Ik hoop dat ik dat nog heel lang mag doen, ook als ze allang het huis uit is 😉

Massage manieren

Bij een massage pas ik verschillende ‘technieken’ toe. Laatst had ik een ergens een workshop waar ik ook weer wat heb bijgeleerd:

  • Boenen (met ronddraaiende bewegingen lekker ‘schoonmaken’)
  • Pianospelen (dit kietelt een beetje)
  • Plukken (eigenlijk een soort ‘spieren kneden’, maar dan ongevaarlijk ;-))
  • Losschudden (dit doe ik vooral bij de beentjes en armpjes, lekker het bloed door laten lopen)
  • glanzen (boenen, maar dan heel zachtjes, alsof ik haar aan het oppoetsen ben)

Babymassage

Het masseren begint dus wat mij betreft al als ze net uit de buik komen. Omdat ze dan nog niet kunnen praten is het misschien wel nóg belangrijker. Heb je een baby die je graag wilt masseren, dan heb je misschien iets aan dit YouTube filmpje (meest bekeken filmpje over die onderwerp):

Ik heb zelf wel wat filmpjes gekeken, maar ben toch gewoon een beetje op mijn eigen gevoel af gegaan. Net zoals alle andere dingen waar het moederschap betreft 😉

Masseer jij je kindje graag?

Geef een reactie