Waarom ik fan ben van Getting Things Done

Er zijn talloze mensen op internet die pretenderen te weten hoe je effeciënt werkt en hoe je rijk, succesvol en gelukkig wordt. Het zal allemaal wel. Om eerlijk te zijn stond ik er nogal sceptisch tegenover toen mijn vriend kwam aankakken met het boek Getting Things Done (GTD) van David Allen. Maar goed, aangezien mijn timemanagement nog al te wensen overlaat en ik minuten, uren, dagen verspil aan ongewenste afleiding, gaf ik het boek een kans.

Eigenlijk was het liefde op het eerste gezicht door de 2 minuten-regel: “Als het minder dan twee minuten kost om iets te doen, doe het dan direct.”

Bovendien werd ik aangetrokken door dit beeld: “Hoe zou het zijn als u zich altijd voor honderd procent kon richten op wat u aan het doen was, als u zelf kon kiezen waar u aandacht aan besteedde en nooit werd afgeleid.”

Afleiding
Die afleiding is mijn persoonlijke struikelblok. Er komen op een dag gewoon teveel ideeën binnen in mijn hoofd die ik onmogelijk kan laten liggen! Dankzij GTD kan ik al die ideeën gewoon onmiddellijk opschrijven. En met Evernote doe ik dat op mijn computer, mijn telefoon of gewoon op een papiertje (die ik eventueel kan inscannen)

Een ander probleem dat ik soms heb is dat ik overenthousiast raak. Dan sla ik wat stappen over met het maken van een goed plan. Waardoor het plan niet goed genoeg is en het alsnog niet slaagt. Zonde! Ook hierin laat GTD me de juiste stappen volgen. Het eerste plan die ik maakte volgens de GTD-methode werd meteen een succes!

Kortom, GTD werkt. Ik raad het iedereen aan, vooral warhoofden zoals ik die gezegend zijn met teveel creativiteit 😉

Bestel ‘Getting Things Done‘ bij Bol.com

Geef een reactie