Waarom om 6 uur opstaan zo heerlijk is!

Waarom om 6 uur opstaan zo heerlijk is2
Soms ga ik om 6 uur uit bed. Sluip ik in mijn sportkleding de trap af. Drink ik twee glazen water en pak ik een banaan en een cracker. Dan doe ik mijn rugoefeningen (20 minuten), doe mijn chromebook aan en ik ga werken.

En dat 6 uur opstaan vind ik heerlijk! De wereld slaapt nog. Het huis is stil. Ik zit vol met energie en met goede moed (want ik heb immers net alleen maar gezonde, goede dingen gedaan). Ik loop nog niet achter, ik word door niemand afgeremd en ik weet precies wat ik moet doen.

Nachtrust missen? Dan wel nuttig!

Dat weten wat ik moet doen, dat schort er bij mij nog wel eens aan. Teveel ideeën en te weinig structuur. Maar als ik van plan ben om op zes uur te gaan werken, dan heb ik een keurig lijstje klaar. Die ik keurig heb afgestreept als ik tussen 8 en 9 onder de douche kruip. Mijn nachtrust is namelijk nogal heilig. En om daaraan te tornen moet ik wel zeker weten dat ik echt iets héél nuttigs doe!

Om 6 uur opstaan vind het echt een aanrader. De enige die wat minder enthousiast is, is m’n vriend, die helaas toch vaak wakker wordt van mijn liefdevolle Hello-Goodmorning-You-Nice-and-Shining-alarmpje (om 6 uur zet ik natuurlijk niet mijn TOET-TOET-TOET-hup-je-kind-moet-naar-school-wekker aan). Dus daarom doe ik het niet te vaak.

Ben jij een ochtendmens? En lijkt het je wat, 6 uur?

Lees ook:
Mijn to-do lijst die werkt
3 redenen waarom voldoende slaap zo belangrijk is
7 tips voor een fijne ochtendroutine

3 thoughts on “Waarom om 6 uur opstaan zo heerlijk is!”

  1. Heeeel af en toe heb ik van die productieve ochtenden maar meestal draai ik me liever nog eens lekker om! Om dan weer spijt te hebben als ik om 10u nog altijd niet in gang ben geschoten ….

Geef een reactie