Test: Eet mijn kleuter eigenlijk wel goed?

eten koken gezond

Als ouder vind je een goed voedingspatroon van je kind belangrijk. Maar wat heeft een kind eigenlijk precies nodig?

Ik hou een week lang met de Eetmeter van het Voedingscentrum bij wat Anna (4) eet en drinkt en of ze voldoende voedingsstoffen binnen krijgt.

eetmeter-appToen Anna jong was maakte in me behoorlijk gestresst, omdat ze niet zo heel veel dronk. Totdat ik ergens las hoeveel drinken een kind van haar leeftijd nodig had en ze daar dus eigenlijk ruim boven zat. Wist ik veel.

Zo weet ik voor eten ook niet precies wat haar groeiende lijfje nu nodig heeft. Ze moet immers veel groeien en ze heeft weer bepaalde voedingsstoffen nodig die voor ons volwassenen misschien minder nodig zijn. Daarom ga ik een week lang voor haar de Eetmeter van het Voedingscentrum bijhouden. Hier kan ik precies invullen wat ze in een week eet en kan ik zien of ze genoeg voedingsstoffen binnen krijgt. Daarbij wordt rekening gehouden met het feit dat ze in de groei is.

eetmeter-dagboek

Maandag ging ik haar wegen en meten en toen bleek haar BMI precies goed, dus dat is alvast een goede start. Komende dagen zal ik een paar updates geven via Facebook, dus hou de pagina van Werkende Moeders in de gaten

Wil je ook meedoen? Download de App!

  • Boekentip: Weet wat je eet – Alles over gezond eten en bewegen met kinderen van 4-18 jaar

    Weet jij precies wat je kind nodig heeft?

  • Geef een reactie