Gezien: The 4400 (Netflix)

Nadat we klaar waren met Sense8 leek een nieuwe serie uit hetzelfde genre ons wel leuk. En dus vonden wij the 4400. Een serie die een tijd terug ook wel werd uitgezonden op televisie en die ik toen al wilde kijken, maar daar kwam het nooit van. Nu dus wel.

Het verhaal: Op een dag komt er een lichtbol op aarde waar 4400 mensen uitstappen die in de afgelopen 50 jaar zijn vermist. Ze zijn allemaal geen dag ouder geworden en hebben allemaal bijzondere gaves. Aan NTAC-agenten Tom en Diana de taak om uit te vinden wie die mensen zijn en ze goed in de gaten te houden. Verder kan ik er niet veel over vertellen, want anders verklap ik alles 😉

4400-maya

Hoewel het natuurlijk sci-fi is en dus onrealistisch is het ook weer geen poppenkast en wel vermakelijk en onderhoudend. De karakters in de serie zijn allemaal leuk om te volgen, de verhaallijnen zijn interessant, het is spannend, zowel per losse aflevering als in totaal (want waar komen die mensen nou precies vandaan?)

Tegen het eind ben je echter ook wel weer toe aan het eind (zoals bij de meeste lange series). Helaas komt het echte eind nooit, want seizoen 5 werd gecancelled. Dat wist ik niet voordat ik keek, dus misschien had ik het niet moeten verklappen. Maar seizoen 4 eindigt eigenlijk ook wel prima, alleen staan er nog wat verhaallijnen open.

4400 2-5 Jordan-1

Ondanks dat het onnatuurlijk is, is het geen heel bizar verhaal. In theorie zou het eventueel kunnen gaan gebeuren. Nou ja. Bijna.

Dus eigenlijk wel een aanrader. De serie telt dus 4 seizoenen en is wat ouder (2004-2007), maar daarom niet minder leuk!

Lees ook:
Gezien: Sense8
Review: Netflix
meer reviews

Ken jij The 4400? En wat vond je ervan?

3 thoughts on “Gezien: The 4400 (Netflix)”

  1. Deze serie heb ik gekeken toen die werd uitgezonden op televisie en ik vond het toen echt een goede serie. Maar volgens mij hebben we het 2 seizoenen volgehouden en waren we er wel klaar mee. We hebben dus nog 2 seizoenen te gaan. Wel jammer dat seizoen 5 gecanceld is, toch wel prettig als alles mooi wordt afgesloten. 🙂

Geef een reactie