REVIEW // Sense8 (Netflix)

sense8

Sense8 is een serie die sinds begin juni te zien is op Netflix. De serie is van de makers van The Matrix en gaat over acht vreemdelingen die telepathisch aan elkaar verbonden zijn.

De hoofdpersonen zijn dus acht mensen van over de hele wereld die elkaars gedachten kunnen lezen en elkaars gevoelens ervaren. Ze kunnen in elkaar ‘kruipen’ en vaardigheden uitwisselen. De acht karakters zijn: een Amerikaanse politie-agent, een Mexicaanse homoseksuele acteur, een Amerikaanse lesbische transgender, een Indiaas meisje, een Duitse kluizenkraker, een IJslandse zangeres, een Koreaanse vechtster en een Afrikaanse buschauffeur.

sense8-2

Deze types komen er dus op een bepaald moment achter dat ze elkaars levens kunnen overnemen. En meteen daarna worden ze achterna gezeten door mensen die blijkbaar bang zijn voor Sensates zoals hen.

Check hier de trailer, wij vonden die er erg veelbelovend uit zien:

En hoe was het?

De karakters zijn best boeiend en er gebeuren vrij snel al spannende dingen. Daarnaast krijg je steeds meer ‘issues’ te zien uit de karakters hun verleden en hun heden. En wordt er meer duidelijk wat er nu eigenlijk precies aan de hand is.

Ik kreeg voor eigenlijk iedereen wel veel sympathie (terwijl er bijvoorbeeld ook een moordenaar tussen zit), waardoor ik ook de uitgebreide gesprekken interessant vond (die vond mijn Lief soms een beetje te lang duren, dan gebeurde er volgens hem te weinig). Ik vond het echter wel boeiend wat er allemaal gebeurd. Romantische verhaallijnen, diepzinnige gesprekken, spannende achtervolgingen en vechtpartijen. Ik was persoonlijk vooral fan van de ‘kille’ Koreaanse Sun Bak, de Mexicaanse driehoeksverhouding en de romance tussen de moordenaar en het lieve meisje.

sense8-3

Ik vond de serie dus erg onderhoudend, ik ben alleen een beetje bang voor het ‘Lost-effect’. Daar hebben ze de clue zolang uitgesteld (omdat het zo’n succes was) dat het uiteindelijk een behoorlijk wazig verhaal werd. Ik hoop dat ze bij Sense8 al goed bedacht hebben waar het verhaal naartoe gaat en ze geen rare clues gaan bedenken.

Oh en ik hoop dat er überhaupt een tweede seizoen komt, want dat is nog niet eens zeker…

Maar absoluut een aanrader!

5 thoughts on “REVIEW // Sense8 (Netflix)”

Geef een reactie