Op zoek naar een opa of oma? Zo vind je er één!

opa en oma

De zesjarige Fay-Linde wekte in de media veel vertedering op omdat zij op zoek was naar een opa en oma. Haar moeder zette een advertentie op internet. Er is een makkelijker methode.

Het punt was; het meisje had wel een opa en oma, maar die vervulden niet de rol die ze zag bij opa’s en oma’s van vriendjes en vriendinnetjes. En zo’n opa en oma zocht zij. Om mee naar de dierentuin te gaan, films te gaan kijken en lekker te knuffelen. Dus zette haar moeder een advertentie op internet, die massaal werd opgepikt door de media. En ze kreeg gehoor.

Ik zocht ook een opa en oma

Het grappig is; ik was ook ooit op zoek naar opa en/of oma. En niet omdat Anna er geen heeft; ze had er bij haar geboorte zelfs negen (!), maar de meesten daarvan wonen ver weg. En terwijl ik dat jammer vond, liep ik langs een bejaardentehuis en vroeg ik me af hoeveel opa en oma’s daar niet zitten zonder (klein-)kinderen of met kinderen die te ver weg wonen. Zodoende besloot ik om me in te schrijven bij Vereniging de Zonnebloem en op zoek te gaan.

En ik vond er eentje; 90 jaar ouder dan Anna

En ik vond een oma! Toen Anna er als baby voor het eerst kwam, was ze negentig en inmiddels – vier jaar later – is ze er nog steeds. Het is overigens niet zo’n oma die Fay-Linde zoekt, want naar de dierentuin zit er niet meer in op die leeftijd, maar kopjes thee en lekkere koeken (waar ik oma’s mee associeer) des te meer! Zowel ‘oma’ als kleindochter (die dus eigenlijk haar achter-achter-kleinkind had kunnen zijn) zijn blij met de match en ze zien elkaar eens in de drie weken. Dat is vaker dan veel van haar eigen opa’s en oma’s.

Zowel ‘oma’ als kleindochter zijn blij met de match

Ben je dus ook op zoek naar oma? Meld je dan aan bij Vereniging de Zonnebloem.

3 thoughts on “Op zoek naar een opa of oma? Zo vind je er één!”

  1. Ik dacht dat de Zonnebloem er is voor mensen met een lichamelijke beperking en niet om te voorzien in opa’s en oma’s? Maar wellicht is dat ook wat je bedoelt en ben je bezoekvrijwilliger geworden, waarbij je dochter meegaat (en een oma heeft gekregen).

    1. De Zonnebloem is er inderdaad ook voor jongere mensen met een lichamelijke beperking, maar ik ben er destijds bij gegaan omdat ik een oma zocht en die heb ik gevonden. Ik werk als bezoekvrijwilliger inderdaad.

Geef een reactie