Mijn to-do lijst die werkt

schrijven, to do lijst, pen, koffie, werken
Dit gaat vast een terugkerend rubriek worden, want mijn ‘to-do’-lijst verandert nog al eens. Zolang ik er maar niet teveel tijd aan besteed, mag dat ook gewoon van mij. Ik ben nu een week bezig met een lijst die goed werkt, dus ik deel hem even.

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik alle ideeën en lange termijn plannen enzo meestal opschrijf in Evernote. Of soms gebruik ik een Worddocument voor het overzicht. Daarnaast probeer ik dan elke week een planning te maken waarbij ik put uit die lijst en de agenda. En dan maak ik elke dag een to-do lijst.

to do post itDie to-do lijst, die maakte ik vorige week elke avond. Maar omdat ik dan toch dingen opschuif naar de volgende dag, heb ik nu al mijn lijsten voor de rest van de week al gemaakt. Zodat ik weet dat ik in de problemen kom als ik niet doe wat ik mezelf beloof.

De lijst van vijf

Enfin, mijn to-do lijst bestaat nu uit 5 onderdelen, die eigenlijk heel prima werken:

  1. To Do: Dat zijn alle kleine klusjes die ik moet gaan doen.
  2. Doelen: Die heb ik op zich per week opgesteld, maar ik moet er minstens elke dag mee bezig zijn. Nu staat daar bijvoorbeeld een project voor het werk op die ik deze week moet afronden. Dit is zeg maar ‘het grote geheel’ (dat raak ik nog wel eens kwijt namelijk).
  3. Huishouden: Zoals de vaste volgens van mijn blog wel weten is dat nogal een chaos. Het is echt niet dat ik zo vies ben hoor, maar ik haat het en ik hou van een schoon huis, dus het is een soort eeuwigdurend gevecht. Bij het huishouden hoort trouwens in mijn geval naast schoonmaken ook wassen, grasmaaien en onkruid wieden.
  4. Glazen drinken: Ik hou bij hoeveel glazen ik drink. Ik zou eigenlijk 10 glazen per dag moeten drinken. Tot nu toe gaat het doordeweeks prima, dan drink ik zelfs meer, maar als ik dan een middag weg ben of het is weekend en de ochtend loopt anders.. dan gaat het meteen mis. Maar goed, positief denken: 5 van de 7 keer gaat het goed!
  5. Aantekeningen: Dat zijn natuurlijk niet echt taken, maar dat is wel handig om altijd bij je te hebben, omdat er nogal eens taken uit voortvloeien. Dus daar heb ik ook ruimte voor ingeruimd op mijn lijst.

Het mooiste zou natuurlijk zijn als ik jullie nu een prachtige ‘printable’ kon aanbieden met mijn handige lijstje. Maar helaas, ik heb geen Photoshop oid. en mijn lijstje staat gewoon op een A5 met een markeerstift, lekker old fashion

Hebben jullie een handige to-do lijst? Waar ik nog wat van kan leren?

>> Lees verder: 5 (gratis) apps voor to-do lijsten

7 thoughts on “Mijn to-do lijst die werkt”

  1. Ik hield ook een tijdje op het schrijfbord bij hoeveel glazen water ik dronk, moet ik weer oppakken denk 😉 Ik heb ook zo’n indeling met grote en kleine taken, verdeeld over Evernote, m’n notitieblokje en postits (van grote naar kleine taken). Wat zijn we toch lijstjesmeisjes hè 🙂

Geef een reactie