Mijn girly balletmeisje

Tijdens mijn zwangerschap was ik ervan overtuigd dat ik een jongentje zou krijgen. Ik zag mezelf al helemaal als one of the guys, zo’n stoere moeder die een voetbaltas vol vieze kleren wast en een ook gewoon een balletje mee kan trappen.

Toen bleek dat het toch echt een meisje was, zag ik zelfs eerst ‘problemen’. Wat nu als we er daarna nog één willen? Dan trekken ze elkaar de haren uit. Meiden zijn zo gemeen! Natuurlijk kwamen daarna de voordelen en vond ik het het net zo fantastisch.

Al zou ik haar natuurlijk nooit de hele tijd roze kleertjes aan doen.

Je raadt het al, toen ze geboren was, bleek roze haar toch wel héél goed te staan (bovendien wil je niet dat mensen denken dat ze een jongen is). Toch was ze altijd een stoer, relaxt meisje. En ze liep in hardroze in plaats van zachtroze, dus dat maakt haar toch redelijk stoer.

Angelina Ballerina, Arghhh!!

Op een dag kwam er op Zeppelin een programma voorbij: Angelina Ballerina (over een roze muisje dat een heel hoog stemmetje heeft en graag ballet). “Nou, dat is echt verboden om te kijken”, grapte ik nog, wat een vreselijke muis.

Je raadt het al, dat werd haar favoriete programma. En ze wist het zeker, ze wilde ballerina worden. En nog steeds danst ze hier elke dag door de kamer op haar ‘dansinstrument’ (en speelgoedtelefoon die klassieke deuntjes speelt) zoals een echte ballerina.

De balletacademie vond ik wat duur, dus ik heb haar maar naar een ‘gewone’ dansschool gestuurd, die ze ook heel leuk vindt, gelukkig. In een blauwe rokje (als enige, de andere meiden zijn roze), zodat ze toch nog een beetje stoer oogt.

The tough one
Maar ze danst niet als een tuttebel of een flierefluiter, zoals zoveel balletmeisjes (in mijn gedachte althans). Nee, ze danst met een soort verbetenheid die haar vader ook heeft. Alsof ze het echt wil leren, echt goed wil worden. Ze kijkt geconcentreerd naar elke stapje van haar juf.

En uiteindelijk maakt dat haar super stoer. Of ze nou voetballer wordt of ballerina.

Als ze maar gaat voor haar droom.

Geef een reactie