Mijn bevalling in een veld vol bloemen

Wilde bloemen in een veld

Wilde bloemen in een veld

De titel doet wellicht een beetje raar aan en is ook een beetje bedoeld om lezers te trekken – zeg ik eerlijk – maar het is ook weer geen onzin. Want voor mijn gevoel lag ik tijdens mijn bevalling namelijk inderdaad in een veld vol bloemen. Op sommige momenten dan.

Ik zat op een zwangerschapscursus. En ondanks dat het heel gezellig was en ik er hele leuke meiden heb leren kennen, was het ook weer niet zó nuttig. Alleen adviseerde onze cursusleidster ons dat we tussen de weeën door goed moesten relaxen: “Denk maar even aan iets moois, waar je ontspannen van raakt.” En bij mij is dat een mooie zomerdag dat je lekker in een bloemenveld ligt, met warmte, een frisse bries en lekker ruikende bloemetjes. Als er iets is dat mij ontspant, dan is het dat.

Tussen de weeën? Hoe bedoel je, zit er dan iets tussen?

Probleem was alleen dat mijn weeën eigenlijk meteen al zo snel achter elkaar kwamen dat ik geen tijd had om uit te rusten. Laat staan om een relaxte houding aan te nemen. Ik zocht elke keer alleen maar naar een positie om de weeën op te kunnen vangen, want voor mijn gevoel kwamen ze van alle kanten. Niet echt wat je noemt ontspannen.

floral-199099_1280

En toen kreeg ik persweeën. En die zijn in vergelijking met die andere echt su-per-relaxt. Ik lag meteen goed en had inderdaad die periodes van rust ertussen. En toen lag ik dus in een veld met prachtige bloemen en een lekker zonnetje. En dat werkte echt heel goed. Toen Anna er eindelijk uit kwam, was ik de rust zelve.

needle-159699_1280Totdat ik weer werd dichtgenaaid uiteraard 😉

3 thoughts on “Mijn bevalling in een veld vol bloemen”

Geef een reactie