Mijn 5 meest romantische liedjes

Ik hou van romantische liedjes. Aangezien ik meer liefde in mijn leven heb gehad, dan ellende (ben ik erg blij mee en dankbaar voor, inderdaad!), kan ik mij hier goed mee identificeren.

Wat mij betreft zijn er qua liefdesliedjes echter ook genoeg bullshit nummers. Geschreven door mensen die nooit verder zijn gekomen dan een totaal kansloze verliefdheid. Ik heb vijf nummer verzameld die niet alleen alle vijf gewoon heel erg mooi zijn, maar die – wat mij betreft – ook precies vertellen waar het in de liefde om gaat.

Chances are – Robert Downey jr en Vonda Shepard

Dit romantische nummer komt uit Ally McBeal en is absoluut één van mijn favorieten. Wordt gezongen door Robert Downey jr en Vonda Shepard. Echt, ik kan dit nummer zo een keer of vijf achter elkaar luisteren en dan vind ik hem nog mooi.

Waste the Day – Heather Nova

Deze tekst is me echt uit het hart gegrepen. Echte liefde is dat je zelfs al je dagen samen wilt verspillen. Als je samen bent, heb je geen activiteiten nodig, alleen elkaar.

Have I Told You Lately That I Love You – Rod Stewart

Dit is een beetje ‘ons’ liedje, omdat ik daar ooit een video mee voor hem heb gemaakt. Heel romantisch was ik toen nog ;-). De tekst is gewoon zo simpel en zo waar.

John Legend – All of Me

Dit is – net als Chances are – een nummer waar ik soms bijna om moet huilen, zo mooi vind ik hem. Ook hier is de tekst weer zo duidelijk. Ik zou mezelf nooit voor een trein gooien of totaal wegcijferen (zoals sommige andere zangers beweren), maar ik geef hem all of me. Niemand heeft meer van me en dat vind ik de ultieme liefdesdaad.

Le ciel dans une chambre – Carla Bruni

Bij romantische nummers kan Carla Bruni natuurlijk niet ontbreken, ik ben zelf eigenlijk een beetje verliefd op haar… stem. Dit nummer begint met: ‘Wanneer jij dicht bij mij bent, heeft die kamer geen muren meer, maar bomen ja, oneindig lange bomen’ Dat liefde je vleugels geeft, daar kan ik me ook helemaal in vinden. Bij echte liefde kun je samen elke muur slechten en de hemel reiken. Figuurlijk dan.

1 thought on “Mijn 5 meest romantische liedjes”

Geef een reactie