Mijn 5 dagelijkse geluksmomentjes

Zonnebloem, geluk

Ik heb elke dag talloze momenten dat ik me bedenk hoe fijn het leven is, hoe mooi de natuur is of hoe dol ik ben op mijn gezinnetje. Elke dag kunnen dat weer andere dingen zijn, van een vlindertje tot een bouwvakkerspleet als mijn meisje haar rokje bijna afglijdt, omdat ze zo druk aan het spelen is.

Er zijn echter ook een paar dingen waar ik me elke dag weer op verheug en die elke dag terugkomen. En waar ik elke dag weer gelukkig van word.

M’n meisje uit bed halen

Het is een vast ritueel, ik klop zachtje aan, doe de deur open en dan word ik steevast begroet door een vrolijk meisje dat vastbesloten is om weer een dag te gaan genieten. Die brede glimlach is er eigenlijk altijd. En anders is ze ziek. Soms is ze al een tijdje aan het spelen en ligt haar hele bed vol met speelgoed, soms wordt ze net wakker. Maar altijd heeft ze die big smile als ze mij ziet en heeft ze zin in alles wat we die dag gaan doen, of het nou school is of boodschappen.

Mijn taken opschrijven / planning maken

todolistIk schrijf niet elke dag mijn taken voor die dag op, maar wel vaak en anders heb ik een agenda om te volgen. Ik vind het prettig om even te weten wat er allemaal op het programma staat. Ik word er gelukkig van, omdat 90% van de dingen, dingen zijn die ik leuk vind. Zelfs ‘lastige’ (werk-) dingen vind ik leuk, omdat als ze klaar zijn, ze er weer opzitten en ik er dus gelukkig van word. Toen ik nog niet werkte met takenlijsten was ik echt minder gelukkig, omdat er minder dingen af kwamen en ik te weinig overzicht had (en daar weer gestrest van werd)

Vader & dochtertijd

Ik geniet er elke dag van dat ik niet alleen de meest perfecte dochter heb, maar ook de perfecte vader. Ik kan haar echt geen betere vader wensen. Hij maakt tijd voor haar, hij maakt grapjes, maar heeft ook ‘goede’ gesprekken met haar. Vaak ben ik aan het koken of aan het afwassen en dan kan ik ze door het raam in de woonkamer samen zien spelen. En daar word ik elke dag heel gelukkig van.

Samen fruit eten en kletsen

Elke avond, iets voor zevenen eet dochterlief een schoteltje fruit en kijken we samen naar Rudolf’s heerlijke gerechten (of iets anders op 24Kitchen). Als het fruit op is, gaat dochterlief op schoot zitten en dan kletsen we nog even over hoe onze dag was. Hier eindigt dan ook vaak abrupt het geluksmoment, want het bedritueel gaat van start. Een half uur van tegenstribbelen, wegrennen, tijdrekken en overdreven drukte. Niet echt mijn favoriete moment, totdat ze eindelijk ligt en we samen een boekje lezen voor het slapen.

Kind op bed, tijd voor mezelf

boeken2014Hier geniet ik toch ook altijd wel weer van, dat het rustig is en dat er niemand iets van me moet. Althans, niet onmiddellijk. Tegen die tijd check is vaak mijn mail en moeten allerlei mensen weer wat van me, maar daar hoef ik niet onmiddellijk op te reageren. Ik zet dan een kopje thee of iets anders warms. En ik ga werken of ik ga series kijken met lief. Als Lief niet thuis is, laat ik de tv uit en kan ik echt genieten van de rust. Een paar jaren geleden moest op dat soort momenten altijd de tv aan, omdat ik me anders eenzaam voelde.

Dat waren mijn dagelijkse geluksmomentjes.

En ja, ze hebben allemaal te maken met mijn gezin, want daar haal ik toch het meeste geluk uit. En bovendien zien we elkaar de hele dag, aangezien Lief en ik beiden thuiswerken en dochterlief pas na de meivakantie (ja dan al!) naar school gaat. How lucky can you get? 馃檪

Wat zijn jullie 5 dagelijkse geluksmomentjes?

1 thought on “Mijn 5 dagelijkse geluksmomentjes”

Geef een reactie