Mijn 2014: op nationale tv

Het jaar 2014 was voor mij persoonlijk eigenlijk een prima jaar. Niet veel hoogte- en dieptepunten, de meeste mensen om mij heen waren tamelijk gezond, wij als gezin waren gelukkig en op het werk ging het prima.

Toch was er in 2014 iets opvallends dat mij eigenlijk best veranderd heeft en dat is dat ik op tv kwam. Het maakt verder niet uit waarom, maar feit was dat ik totaal onverwachts op tv kwam. Gewoon als mijzelf.

En daarom zag ik mij eens een keer zoals anderen mij zien.
Op een gewone dag, in mijn gewone leven.

En dat is best confronterend. Helemaal toen ik me bedacht dat mijn kleine meisje die mevrouw op tv de hele dag ziet en dat deze vrouw voor haar het voorbeeld is van hoe een vrouw moet zijn.

Het klinkt nu heel erg negatief, maar zo erg was ik ook weer niet. Ik dook echter wel een beetje weg (ok茅, dat doet vast 80% van de mensen als er ineens een camera op hun snufferd staat). En toen bedacht ik mij dat ik dat sowieso wel vaak doe. Ik wil niet graag de aandacht. En dat is niet per se slecht, maar ik wil soms wel erg weinig de aandacht.

Zelfvertrouwen it is in 2014!

Enfin, ik wilde die vrouw op tv niet meer zo zien. Ik wilde met name dat mijn dochter elke dag een sterke, mooie zelfverzekerde vrouw zou zien. En dat gaat niet van de ene op de andere dag, maar uiteindelijk lukte het best aardig.

Make-up
Zo plan ik elke dag twee minuten in (wat een tijd! ;-)) om echt iets leuks te doen met mijn haar en een beetje make-op te doen. Hierdoor zie ik er al veel mooier uit.

Lezen
Ik heb heel veel gelezen over hoe onzekere/verlegen mensen denken en hoe onrealistisch dat is. Ik ben even realistisch over mezelf aan het denken geweest. Daarna duurt het best een tijdje voordat alles landt, maar inmiddels is al best veel geland. En in 2015 ga ik gewoon verder.

Doen alsof
In mijn eerdere blog ‘1 tip voor meer zelfvertrouwen‘ gaf ik al de tip om te doen alsof je zelfvertrouwen hebt. Als je doet alsof ga je het sneller geloven. Het werkt bij mij echt. Ik val nog heel vaak terug, vooral als ik bij mensen ben die ik al heel lang ken. Gewoontes zijn nu eenmaal moeilijk te veranderen. Maar elke dag maak ik weer stapjes en d谩谩rvan krijg je ook weer zelfvertrouwen.

In het jaar 2014 is mijn zelfvertrouwen kortom een hoop verbeterd. Wel heb ik nog een lange weg te gaan. Ik wil ook op werkgebied veel brutaler worden en hoop op een aantal persoonlijke en professionele terreinen te verbeteren, zodat ik ook daaruit zelfvertrouwen kan putten.

En dan hoop ik natuurlijk over een paar jaar nog een keer te worden overvallen door een cameraploeg. En dat daar dan een fantastische vrouw in beeld komt 馃檪

3 thoughts on “Mijn 2014: op nationale tv”

  1. Wauw, wat mooi geschreven! Soms is er een (lichte) confrontatie nodig om verandering teweeg te brengen. Heel mooi dat jij er ook daadwerkelijk wat mee gedaan hebt, je dochter kan trots op je zijn!

Geef een reactie