Kijktip deze winter: Fargo

fargo

Bij Netflix ging onlangs het tweede seizoen van start van de succesvolle serie Fargo, ideaal om te kijken in de koude winterdagen.

De ingrediënten van Fargo: Veel sneeuw, een slaperig dorpje bovenin de Verenigde Staten en oersaaie bewoners die door toevalligheden en door pech ineens in de problemen komen. En die problemen kosten vaak behoorlijk wat mensenlevens…

De sfeer in de film en series is fantastisch. Slaperig, uitgestrekte dorpjes en steden, bijzondere mensen met grappige accenten en steeds dat bizarre toeval. Plus een verteller die het ook leuk brengt.

Fargo, de film (1996)

De series zijn gebaseerd op de film uit 1996 van de gebroeders Coen. Hierin huurt een autoverkoper met gokschulden twee professionals in om zijn vrouw te laten ontvoeren. Met het idee dat zijn rijke schoonvader losgeld betaald en hij daarmee zijn schulden kan aflossen. Uiteraard loopt dit totaal anders dan verwacht. Hierin speelt ook Steve Buscemi als de bad guy, dus dat alleen al is een reden om te kijken.

Fargo, serie 1

In de serie begint er een totaal nieuw verhaal met dezelfde sfeer. Deze keer gaat het wel weer over een mislukte verkoper die per toevallig een huurmoordenaar tegen het lijf loopt. En er is – net als in de film- een zwangere politieagente die de zaken probeert op te lossen. De serie heeft tien afleveringen en is net goed goed als de film. De sfeer is echt ideaal om lekker ’s avonds dichtbij de verwarming te kijken.

Fargo, serie 2

De tweede serie, die pas sinds een paar maanden te zien is gaat een stukje terug in de tijd, naar 1979. Deze keer is het een vrouw die door toeval een bende-oorlog ontketend in een uiterst slaperig stadje. Ook hier weer diezelfde bijzondere karakters en die heerlijke fargo-sfeer. Het tweede seizoen is weer tien afleveringen en heeft heel in de verte weer iets te maken met serie 1.

Ik vond ze alle drie echt fantastisch, spannend, grappig, gewoon goed en uiterst vermakelijk. Echt een aanrader voor de koude winteravonden!

1 thought on “Kijktip deze winter: Fargo”

Geef een reactie