Ik heb een kleuter, dus ook een lievelingskleur

Het hebben van een lievelingskleur vind ik enorm sneu. Dat vond ik als kind al. Maar ja, als je een kind hebt voor wie lievelingskleuren waarde hebben en zelfs een essentieel onderdeel van het levensgeluk? Dan kies je er gewoon ÊÊn.

artistic-2063_1280Zeggen tegen een kleuter dat je geen lievelingskleur hebt, is net zoiets als het bestaan van Sinterklaas ontkennen of vertellen dat ze later geen superheld kan worden: je doet het gewoon niet. Voor Anna is het hebben van een lievelingskleur iets dat de wereld mooier maakt. Ze fleurt altijd op bij het zien van haar lievelingskleur. Inderdaad, roze. Een lievelingskleur is iets waar je het samen over hebt en het hebben van dezelfde lievelingskleur smeed automatisch een band. Naar kinderen die iets dragen in haar lievelingskleur kijkt ze nog verliefder en ze zoekt er haar kleren op uit. Het is kortom, echt een houvast in het leven.

Op zoek naar een lievelingskleur

Dus moest ik op zoek naar een lievelingskleur. Die ik dus nooit had. Ik hou niet van pastel en ik haat geel (omdat ik in gele kleren ziek lijk en verrookte muren ook geel zijn), maar verder is het me om het even.

landscape-403165_640Ik dacht even na en bedacht ik me dat ik eigenlijk groen wel erg leuk vind. Ik hou namelijk van bomen, bossen en gras! Het mooie aan groen is dat je er ontelbare tinten van hebt en dat het me altijd doet denken aan de natuur. En daar word ik blij van.

Ik had dus voortaan een lievelingskleur: groen. Als Anna daarom iets groens ziet, dan is ze echt oprecht blij voor me, omdat ze denkt dat ik er heel erg blij van wordt. Dat groen mijn leven zin geeft en dat ik ook verliefd wordt op mensen met dezelfde lievelingskleur (en als ik vriendinnenboekjes moet geloven zijn er ontzettend veel volwassenen met groen als ‘lievelingskleur’)

Dus toen ik deze week op zoek moest naar nieuwe kaarsen, wilde ik eigenlijk groene kopen. Want ook in mijn interieur hou ik namelijk van groen, omdat het dan zo natuurlijk oogt.

Maar toch kocht ik oranje kaarsen. Omdat ik een lievelingskleur toch eigenlijk nog steeds heel erg stom vind.

Wat is jouw lievelingskleur? 😉

2 thoughts on “Ik heb een kleuter, dus ook een lievelingskleur”

  1. Haha! Wat schattig dat ze dan zo blij voor je kan zijn 🙂
    Ik heb eigenlijk niet echt een lievelingskleur. Vroeger was het altijd blauw, ik had een tijdlang een soort roze fase en nu ben ik geloof ik weer terug bij af. Eigenlijk is er maar een kleur die ik niet echt mooi vind en dat is bruin.

  2. Mijn lievelingskleur? Ik heb er heel veel.. Vooral felle vrolijke kleuren, maar als je het aan Emma vraagt dan zal ze steevast roze antwoorden. Want dat is ook haar lievelingskleur en dat is toch zo leuk samen met mama zelfde lievelingskleur hebben :).

Geef een reactie