Kinderfeestje met het Jill-thema: 5 leuke ideeën

Een paar weken terug vierde mijn meisje haar eerste kinderfeestje! En omdat ik een thema wel leuk vond, kwam ik terecht bij Jill. Anna is namelijk he-le-maal fan van haar en als er iets geschikt is voor kinderfeestjes dan is het Jill wel!

Anna werd 4 en dan kun je geen hele middag vol plannen natuurlijk, want 3-/4-jarigen gaan echt niet zolang stilzitten. Dus ik ging cupcakes versieren en daarna mochten de kids ravotten in de tuin. Maar als ze straks wat ouder zijn, dan kun je veel meer inspiratie uit de afleveringen van Jill halen. Ik zet hier even wat leuke ideeën op een rijtje!

1. Cupcakes / koekjes versieren

Jill maakt altijd lekkere dingen die leuk versierd worden, koekjes, cupcakes, cocosmakronen, snoep of lekkere taarten. En het wordt natuurlijk helemaal Jill met een flinke dosis voedingskleurstof en zachte parels!

Dit gebruikte ik voor de cupcakes op het kleuterfeestje:
– Rode glazuur
– Blauwe slagroom
– Smarties (gesorteerd op kleur)
– Stukjes aardbei
– Zachte parels
– Discodip
Ik had natuurlijk ook nog kunnen gaan kleien met marsepein of fondant en ik had nootjes en chocoladesnippers kunnen gebruiken, maar ik vond het zo wel goed. Kleuters moet je ook niet teveel keuzes geven volgens mij 😉

2. Tekeningen maken

Dat is natuurlijk wat Jill het liefste doet. Als de kids jong zijn kunnen ze de tekeningen inkleuren en als ze ouder zijn kun je samen een leuke tekening maken voor elk thema met de tips die Jill geeft in de uitzending. Of je geeft gewoon een leuke tekening mee naar huis. En dit is helemaal leuk, pimp samen lekker een kussen op!

3. Seizoens- Feestdagfeestje

Heb je nou een verjaardag rond Sinterklaas of bijvoorbeeld Halloween? Dan kun je ook bij Jill terecht! Check hieronder bijvoorbeeld de Halloween-aflevering van Jill.

4. Glitter & glamour make-up party

Ik had voor het kleuterfeestje glitter nagellak liggen, maar dat vond Anna een slecht idee: “Dan moeten ze te lang wachten tot het droog is” (daar heeft ze een punt). Ook had ik glittertattoo’s en glitteroogschaduw. Die zijn echter totaal blijven liggen toen de zon ging schijnen. Maar als de kids wat ouder (en rustiger) zijn kun je natuurlijk alle kanten hiermee op. En je kunt het ook nog zelf maken! Maak zo’n leuke lipgloss van Jill:

5. Bloemetjes-feestje

Als je een kinderfeestje hebt in de lente of zomer, dan zijn bloemen natuurlijk leuk om te gebruiken! En bloemen een kleuren zijn ook leuk. Teken bijvoorbeeld op een leuke glazen vaas met glasverf en kleur het lekker in. Of ga zelf bloemetjes of kruiden kweken in dit coole kruidenkastje!

Mocht je nou nog niet genoeg ideeën hebben? Check dan op YouTube alle afleveringen van Jill!

Welke feestje lijkt jou het leukst?

5 thoughts on “Kinderfeestje met het Jill-thema: 5 leuke ideeën”

  1. Haha Jill is leuk! Mijn zoontje is ook helemaal fan van Jill. De bloemen en glitter en glamour lijkt me echt super leuk, maar zie een groepje jongens dat niet echt doen helaas. Maar Jill heeft vast ook nog wel wat meer jongensachtige dingen in haar repertoire gok ik.

Geef een reactie