In wat voor wereld leven we eigenlijk!?

earth-11008_1280

Voor een antwoord op deze vraag hoef je alleen maar het nieuws te lezen en je wordt verdrietig. IS, bomaanslagen, dieren die uitsterven, klimaat dat verandert, mensen die hun voormalig geliefde de hersens in slaan. Of hulpverleners…

Dat is echter niet het enige dat er op deze wereld is. Gelukkig niet. Dat is wat er afwijkt, daarom is het nieuws.

In wat voor wereld leven we nu eigenlijk?

We leven in een wereld waar een soort dieren leeft dat heeft bedacht dat als we met z’n allen gaan samenwerken, dat we dan vooruitgang kunnen boeken. Dat we naar de maan kunnen en weer terug. Dat we mensen beter kunnen maken, lucht kunnen zuiveren en oorlog kunnen voorkomen door afspraken te maken waarbij iedereen zijn eigen belang aan de kant zet voor het ‘algemene’ belang.

rain-forest-273780_1280

We leven in een wereld met een prachtige amazone. Met allemaal bossen die we eigenlijk heel eenvoudig kunnen gebruiken, maar waarvan een heel eind nog overeind staat omdat we ons beseffen dat de aarde deze bossen nodig heeft. En er mensen actievoeren om die bossen te behouden. En wetenschappers onderzoek doen om het beter te kunnen beschermen.

We leven in een wereld waar – als je wordt aangereden – talloze automobilisten klaar staan om je te helpen. Waar we massaal afval scheiden omdat dat beter is voor het milieu.

We leven in een wereld waar we miljoenen, misschien wel miljarden geven aan het goede doel.

Waar een soort woont dat met elkaar meehuilt bij een zielig verhaal, maar ook bij geluk. Bij een volk dat samen feesten viert. Een wereld waar op dit moment héél veel mensen zijn die anderen helpen, puur omdat ze dat nodig vinden. Niet voor hun belang, maar voor een belang dat groter is dan hunzelf. Een wereld waar een soort woont die verder kijkt dan z’n eigen behoeften.

In wat voor wereld leven we? In een wereld waar niet alles goed gaat, maar een hele hoop wel.

Eigenlijk best wel pretty fucking amazing!

Zoals Huub van der Lubbe al zingt:

“Natuurlijk er zijn lafaards
Er zijn schoften en schurken
Schandalig, misdadig,
Corrupt, crimineel”

“Maar kijk om je heen

Wij zijn er ook nog
Wij zijn met de meesten”

6 thoughts on “In wat voor wereld leven we eigenlijk!?”

Geef een reactie