Google drive, onedrive, evernote, pocket, kladblok… argh…!

Het was weer eens zover, mijn computer was weer een grote puinzooi. Ik ben zo’n fan van de laatste apps, plugins etc. dat ik mijn bestanden zelf er nooit meer in terug kan vinden. Want had ik ze nou opgeslagen in Onedrive, Evernote of…?

Tijd om knopen door te hakken en afscheid te nemen van een paar ‘wolken’ en extensies. Want het werden er een beetje veel.

Onedrive kreeg ik opgedrongen van Microsoft. Omdat mijn lief en ik echter regelmatig bestanden ‘delen’, stond er ook al een hoop opgeslagen in Google Drive. Daar kwam nog bij dat Onedrive het niet meer deed via mijn verkenner sinds ik de pc had teruggezet naar de fabrieksinstellingen, twee maanden geleden. Waardoor ik dus die documenten eerst via de browser moest downloaden op mijn bureaublad en ze daarna ook weer opsloeg in een mapje op mijn bureaublad.

Dan heb ik ook nog een opdrachtgever die bestanden met mij deelt via Dropbox. Daar worden ook automatisch de foto’s geüpload die ik maak met mijn smartphone. De rest van de foto’s staan met name op Onedrive, ware het niet dat die er vol van raakte en ik daarom ook een paar jaren heb opgeslagen op Google Drive. Foto’s op drie locaties dus.

Snap je het nog?

En dan heb je nog leuke websites, pagina’s en ideeën. Die sloeg ik soms op met Pocket, soms met Evernote en soms zette is ze tussen mijn favorieten. Tjee, ik word al moe als ik het schrijf. Oh ja en to do lists stonden op mijn bureaublad in een .txt bestand, in Evernote en in Word.

Tijd om een definitieve liefde te vinden.

De Documenten: Google Drive & Evernote

Ik probeer nu langzamerhand al mijn Onedrive documenten over te zetten naar Google Drive. Die kan ik ook gewoon gebruiken via de verkenner en daar staan dus ook documenten van mijn lief bij. Documenten die echter niet per se in Word, Excel of PDF formaat hoeven te staan zet ik op mijn evernote. Zoals adreslijsten. Via Evernote hoef je maar ‘adres’ te typen en je hebt het. Hoef ik niet al die mappen door. Eigenlijk is Evernote dus mijn nummer 1, maar documenten sla ik liever op in Onedrive.

De afbeeldingen: ben ik nog niet helemaal uit

Hier heb ik nog geen definitieve oplossing voor bedacht. Voorlopig zet ik ze op Onedrive, omdat daar toch een hoop ruimte vrij komt. Maar het kan zijn dat ze nog verhuizen naar Google Drive.

De wachtwoorden: Last Pass

Dat had ik hierboven nog niet eens vermeld, maar ook de wachtwoorden hadden drie locaties: Last Pass, .txt bestandjes in Onedrive & de conceptenbak van gmail. Deze staan nu allemaal in Last Pass. Ik sla één wachtwoord van bv. een opdrachtgever op en de rest van de wachtwoorden plak ik dan in de notities. Zo heb ik in één klik alle wachtwoorden bij de hand en is het nog veilig ook.

De artikelen ‘waar ik iets mee moet’: Pocket

Artikelen die ik online tegenkom en waar ik nog iets mee wil doen, staan nu op twee plekken. Als het voor Sofie is, staan ze in Pocket. Alle anderen komen binnen op Evernote.

Dus feitelijk heb ik nog vijf producten die ik gebruik, zucht…

Wat gebruiken jullie?

Geef een reactie