Goede muziek om op te werken

Ik werk vaak ’s avonds. In de woonkamer. En dan kijkt mijn vriend soms tegelijkertijd tv. Dus heb ik muziek nodig om niet teveel te worden afgeleid door de mopperkonten van VI of de gillende sirenes van één of andere tv-serie.

En muziekje zoeken om bij te werken valt echter nog niet mee. Aangezien ik met teksten werk, valt Nederlandstalige muziek al af. Want dan gaan de woorden door elkaar lopen. En er zijn nog tal van redenen waarom ik op bepaalde muziek niet kan werken. Ik noem er een paar:

  • Muse: Muse is mijn mooiste muziek allertijden sinds ik ze in 1999 voor het eerst op Lowlands zag. Dus 1) ik zwijmel: wat een prachtige muziek’ en 2)ik denk terug aan al die mensen die ik toen kende en nu nooit meer zie. Allemaal afleiding dus.
  • James Blunt: Ik vind James Blunt fantastisch, maar zijn muziek is zo zielig dat ik bij het horen van zijn liedjes eigenlijk meteen hèm en alle mensen die zich identificeren met zijn muziek wil redden. Ik wil het liefst al mijn werk opzij schuiven en de wereld redden.

  • Aimee Mann: Dat zou in principe zeer geschikt zijn, ware het niet dat ik haar voor het eerst luisterde toen ik een boek aan het lezen was over de Romeinse tijd. En nu word ik dus elke keer dat ik haar hoor, meegezogen naar de Romeinse tijd. En toen hadden ze nog geen computer, dus van werken komt weinig terecht.
  • Adele: Dat heb ik ook een geprobeerd, maar gaandeweg ga ik me vreselijk irriteren aan haar uithalen. Ik hou van klein en puur, die aanstellerige uithalen daar raak ik geïrriteerd van.

  • Carla Bruni: Qua taal zou zij hoge ogen gooien, want ik versta er geen snars van, maar helaas. Zodra ik haar stem hoor, word ik verliefd. Ik ben to-tal-ly hooked op haar stem. Als ik haar muziek hoor, dan vergeet ik mijn werk en begin ik spontaan een prachtig liefdesverhaal te schrijven (waar gebeurd!).

En dan heb je ook nog tal van muziek waar je 1) gestrest van wordt of 2) van in slaap valt.

Gelukkig is er toch een meisje waar je heel goed naar kan luisteren, met de perfecte stem, het perfecte (gebrek aan) sentiment, waar ik het allerliefst op werk: Heather Nova

Luister hier gerust wat liedjes van haar en weer lekker aan het werk! 🙂

1 thought on “Goede muziek om op te werken”

Geef een reactie