Goede muziek om op te werken #2

Kort geleden zat ik nog te mopperen dat er zoveel muziek ongeschikt is om op te werken. Inmiddels heb ik toch een paar leuke bands geprobeerd, waarop ik heel prettig werk.

Ik ben nogal snel afgeleid, dus als er echt haast is – qua werk – dan doen oordopjes wonderen. Ineens zie ik ook niet meer wat er om me heen gebeurt, heel gek. Maar zoals ik de vorige blog al uitlegde kan muziek ook weer heel erg afleidend zijn, omdat het te emotioneel of te mooi is of als ik het teveel met iets anders associeer.

Afgelopen weken heb ik echter weer wat leuke bands gevonden waar ook prima op te werken is:

1. Nick Cave

Ik kwam hem eigenlijk op het spoor, omdat ik zocht naar Nick Drake en in de war was qua name. Eigenlijk een foutje dus, maar wel een goede toevalstreffer. Ik kende Nick Cave alleen van één hitje, dus hij heeft geen sentimentele waarde en het is echt hele prima muziek om op te werken. Luister hier:

2. Crash Test Dummies

Deze band vind ik eigenlijk overal voor geschikt. Ik heb ze bijvoorbeeld ook vaak aanstaan in de auto tijdens lange ritten. CTD is voor mij eigenlijk een beetje de ‘troostprijs’ sinds ik niet meer naar Eddie Vedder (Pearl Jam) kan luisteren. Als ik hem hoor moet ik namelijk altijd denken aan ‘Into the Wild’ en dat vond ik echt de meest vreselijke film (qua knoop in m’n maag) die ik ooit hebt gezien. Luister CTD hier:

4. Heather Nova

En voor wie de vorige post hebben gemist, Heather Nova was al mijn vrouw als het gaat om muziek om op te werken. Waarom, lees je dus hier. Luister haar hier:

Ik merk trouwens wel dat mijn muziekvoorkeuren een beetje antiek zijn. Heb jij nog goede tips voor wat moderne muzikanten of bands waar je goed op kan werken? Laat het weten!

Geef een reactie