Elke dag naar bed met Pietertje Pet!

Het grote PIeterje Pet boek

Een tijdje terug zat ik al een beetje te mopperen dat er zo weinig leuke kinderboekjes zijn om voor te lezen voor het slapen gaan. Een boekje met alleen korte verhaaltjes, zoals bij Jip en Janneke (die we al 15x hebben gelezen).

Vaak zijn de verhaaltjes of te lang, of de karakters te saai. Elke keer bij de bieb neem ik echter vol goede moed weer een ander boek mee.

En nu heb ik het allerleukste voorleesboek gevonden! Nog leuker dan Jip & Janneke (Kan dat? Ja echt!). We lazen namelijk de afgelopen tijd ‘Het grote Pietertje Pet boek’.

Pietertje Pet

Het boek leest in rijmvorm, met zulke korte verhaaltjes dat ik er zelfs twee per avond lees. En Pietertje is zo grappig en leuk! Hij probeert alles zo goed te doen, maar hij doet altijd iets ondeugend. Waarna zijn moeder elk verhaaltje weer zegt: “Pietertje… zó gaat dat niet!” En elke keer als die zin eraan komt, heeft Anna dat natuurlijk meteen door en zegt zij het. En als ze zelf ondeugend is, zegt ze: “Anna… zó gaat dat niet” 🙂

Pietertje Pet pagina
Pietertje Pet pagina

Ik vind het echt zo’n leuk boekje, ik ben er helemaal blij mee. Helaas is hij bijna uit. Gelukkig kom ik er nu net achter (terwijl ik foto’s aan het zoeken ben voor deze blog) dat er nog veel meer boeken zijn van Pietertje Pet, jeej!

Echt een mustread voor kinderen. Kids die graag ondeugend zijn krijgen er overigens wel veel ideeën door: vissen uit de kom halen, springen op bed, dieren bij de staart pakken, op de muur tekenen… Ik waarschuw maar even 😉

Ken jij Pietertje Pet?

4 thoughts on “Elke dag naar bed met Pietertje Pet!”

  1. Nee, die ken ik nog niet! Ik ben ook al tijden opzoek naar een leuk boek om voor te lezen. Rupsje nooit genoeg en dergelijke kennen we nu wel haha. Stapels boeken hier, maar weinig die er echt veel gelezen worden. Ik zal eens opzoek gaan naar Pietertje Pet.

Geef een reactie