Experiment: een weekje offline & mediastilte

bloemen vrije tijd weekje offline

Ik schreef al over mijn social media dilemma. Inmiddels ben ik zover dat ik een weekje offline leven ga proberen.

Of nou ja, helemaal offline is wat lastig als je online ondernemer bent. Maar ik ga buiten werktijden niet meer online én ik ban alle (social) media en de smartphone. Dit zijn mijn regels:

  • Mijn smartphone mag alleen worden gebruikt om één keer per dag de contactberichten te lezen. De rest van de dag gaat hij op de kast (de sociale media heb ik er al af).
  • Mijn browser wordt een week geblokkeerd voor Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Nu.nl, NOS.nl en telegraaf.nl. Dit kun je heel eenvoudig instellen met de chrome extensie ‘Stay FocusD’.
  • Ik mag alleen op mijn werkuren (09.00 – 15.30 u) achter de computer. Mijn laptop blijft daarna op mijn werkkamer staan.
  • Ik mag elke dag om 11.00 uur mijn mail checken (dit is (nood)zakelijk). Dan kan ik daar op anticiperen en daarna gaat hij weer uit.

Voor mij betekent dit dat ik zes avonden heb waarop ik iets leuks kan doen (want het gaat van maandag tot zondagavond). Ik kan natuurlijk zes avonden Netflix gaan kijken, maar dat is niet het idee. Ik ga in ieder geval een flinke avondwandeling maken, veel lezen en voor de rest kijk ik nog even, heb al wel wat leuke ideetjes. Volgende week zondag schrijf ik een weekoverzicht over mijn weekje offline.

Ik ben ook vooral benieuwd naar mijn leven zonder telefoon, omdat ik hem overdag toch best vaak even check. Ik heb Facebook er wel afgehaald, maar die bekijk ik vaak toch in de browser… Ben vooral benieuwd hoe het is om een week lang geen negatieve en ongenuanceerde berichten te lezen. Ik word daar soms een beetje triest van namelijk. Dus deze week blijf ik de hele dag happy 🙂

Wat betekent dit voor Werkende Moeders?

Er verschijnen wel wat berichten die al zijn geschreven en die worden automatisch op social media geplaatst. Daar zitten ook artikelen tussen die ik eerder schreef voor mijn persoonlijke blog, maar die ook interessant zijn voor werkende moeders.

Tot volgende week!