Een huis vol lekkere dingen

Snif, snif… terwijl ik vanavond aan het werk was, rook ik iets lekkers. Wat was het? Waarom ruikt het hier in huis niet altijd zo lekker? En toen vond mijn oog het ‘boeketje’ voor mijn neus, waar mijn vriend vandaag mee thuis kwam en dat hij netjes in een vaasje had gezet: dille.

Wat ruikt dat heerlijk. Lekker fris, een beetje naar citroen. Waarom staat dat eigenlijk niet altijd in de woonkamer? Iedereen die hier binnenkomt wordt er meteen blij van. Waarom hebben we eigenlijk een kerstboom in ons huis en geen dilletak? Ok, het is wat lastig om er een kerstbal in de hangen, want erg stevig is het niet. Maar zo voor mijn neus is het heerlijk.

Het is niet de enige geur en smaak in mijn huis vandaag. De afgelopen weken zijn hier – tijdens het testen van het kerstdiner – al verschillende kruiden naar binnen geslopen: munt, basilicum, peterselie, bieslook, tijm, rozemarijn.

De laatste boodschappen

Vanmiddag zijn de laatste boodschappen gedaan en dus hebben we hier nog meer rare dingen liggen, zoals mierikswortel. Enig idee hoe dat eruit ziet? Nou eh, het is geel en zit in een potje (ik heb dus nog steeds geen idee).

En dan ligt er ook nog groente dat lijkt op een hart: venkel.

Dat eten we overigens wel regelmatig, want dat is echt heerlijk en zit ook in twee gangen deze kerst.

Verder een lijstje van wat hier allemaal in de gerechten komt de komende dagen:

  • Gembersiroop
  • Sesamzaadjes
  • Kapperappeltjes (die zien er echt superleuk uit, net als kleine appeltjes)
  • Grapefruits, limoenen en citroenen
  • Limoncello

Ja, het eten wordt echt heerlijk!

Wat hebben jullie allemaal voor lekkere, gekke dingen in je kerstdiner?

2 thoughts on “Een huis vol lekkere dingen”

Geef een reactie