Dit was maart

In februari kwam ik met mijn eerste maandoverzicht en deze keer kom ik iets ‘beslagener’ ten ijs. Met wat meer foto’s in ieder geval. Deze maand begon de lente en was ik jarig. En we brachten vooral véél tijd buiten door.

Dit was mijn maart

>> M’n vader jarig, de lente begint! | Voor mijn gevoel begint de lente altijd als mijn vader jarig is. Hij is namelijk begin maart jarig. En dan binnen twee maanden is bijna iedereen in ons gezin jarig en dat is dus altijd een leuke tijd in het jaar. Dus togen we naar het hoge noorden, twee uur rijden, waar m’n vader woont. En daarna gingen we even op de koffie bij mijn broer, die daar vlakbij woont en een trampoline (en een gezellige dochter) heeft >>

>> Ik las een prachtig boek | Deze maand las ik ook ‘Een klein leven’. Dat boek staat al een tijdje op de bestsellerlijsten, dus ik leende hem bij de bieb. En hij is echt prachtig. Misschien is het wel het mooiste boek dat ik ooit heb gelezen. Volgende week verschijnt er een review op de blog, omdat ik zó graag wil vertellen wat voor bijzonder boek het is.

>> We knapten de tuin op | Toen het een paar dagen mooi weer was, gingen we snel de tuin in en hebben allemaal leuke dingen gemaakt. Zo héérlijk om weer in de tuin zijn 🙂 We maakten een mini-vijver, pimpten Anna’s ‘kasteel’ op (zo noemt ze het al sinds we hier wonen), we maakten een kruidentuintje en een vuurplaatsje, we legden extra gras, we beitsen het hout – tot het vogelhuis aan toe – en Yuri maakte van een oude eettafel een bankje.

>> Ik ging heel gezond eten | Tien (of eigenlijk negen) dagen voor mijn verjaardag ging ik supergezond eten om te kijken of ik me daar écht veel beter door voelde. Meer hierover lees je in deze artikelen: 10 dagen supergezond / Tien dagen supergezond: hoe ging het?

>> Ik was jarig! | En precies drie weken na mijn vader was ik jarig. Na mijn 10 dagen supergezond stond toevallig mijn hele verjaardag in het teken van eten: gezellig samen lunchen, ijs eten (want de ijscowinkel ging open!) en gourmetten. Ook ging ik – op de dag dag Anna overbleef – samen met Yuri naar Paleis Het Loo. Gezellig een dagje samen op pad én historisch verantwoord. 😉

>> We schreven Anna in voor de avondvierdaagse | Nu de lente weer is begonnen wil ik iets vaker wandelen naar school in plaats van op de fiets. Alleen had Anna daar geen energie voor, naar eigen zeggen. Totdat ik haar er aan herinnerde dat ze dit jaar de avondvierdaagse wil lopen. En daarvoor moet ze trainen. Sindsdien loopt ze altijd vol energie mee naar huis. En we hebben haar dus deze maand ook ingeschreven. Overigens is ze jarig tijdens de avondvierdaagse, dus dubbel feest. Ze kan nu al niet wachten!

En deze berichten werden het meest gelezen:

En ik schreef natuurlijk blogs. Een overzicht van alle blogsvind je hier. Dit zijn de meest gelezen artikelen:
>> 5. Tien dagen supergezond: hoe ging het?
>> 4. 10 dagen supergezond
>> 3. Mijn belangrijkste (dagelijkse) checklists
>> 2. A hamsterlife – een half jaar later
>> 1. 7 dingen die ik móet en niet wil

Volgende maand staan er nog wat klussen in de tuin op de agenda, gaan we palmpasen én pasen vieren. De mei-vakantie begint en de hamster wordt 1 jaar oud.

Wat hebben jullie gedaan in maart?

1 thought on “Dit was maart”

Geef een reactie