Disney Boekenclub: 5000 leuke voorleesboeken

Vijfduizend boeken, dat lijkt veel. Dat is het ook. Ik kan ook alvast verklappen dat we ze niet alle 5000 in huis heb, maar toch wel een stuk of 30 tot 50: de boeken van de Disney Boekenclub.

disneyclub-logoIk moet eerlijk zeggen dat ik er nog nooit van gehoord had totdat Lief er op een dag mee aan kwam zetten. Hij las ze als kind en komt ze echt op elke boekenbeurs tegen. Zodoende dat wij er inmiddels al aardig wat verzameld hebben. Ze zijn echt allemaal leuk, soms gaat het om bekende verhalen (de Aristokatten, Ali Baba), soms over bekende disneyfiguren (Hyawatha, broer konijn) en soms zijn de verhalen gewoon heel grappig (de pinquin die niet van kou hield, de prinses die nooit lachtte).

Om de taal te leren

Ik gebruik ze niet alleen voor mijn dochter, maar heb ze ook gebruikt voor een Iraaks gezin waarvan ik ‘taalmaatje’ was. Die hebben dankzij de boeken weer wat beter Nederlands geleerd.

disneyclub2

En het leuke is, je kunt ze dus overal tweedehands kopen. Zo heb je voor weinig geld altijd leuke voorleesboekjes in de kast!

Ken jij de Disney Boekenclub?

Geef een reactie