De stappenteller: review

stappen strand

Wil je in 2016 meer bewegen? Dan kan dat onder meer door het aanschaffen van een stappenteller. Tegenwoordig heeft bijna iedereen er één, maar heb je hem nog niet, lees dan mijn review.

Mijn man kreeg een stappenteller voor zijn verjaardag. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik er daarvoor nooit aan zou hebben gedacht om er zelf één aan te schaffen. Enfin, hij zocht op internet op dat je gemiddeld 10.000 stappen per dag zou moeten lopen. En dat was de eerste frustratie, want dat haalde hij nóóit. Nou heeft hij ook een zittend beroep, maar hij is ook weer niet helemaal aan de stoel vastgeplakt. En hij loopt op een dag ook graag even overal naartoe. Dus hij besloot dat voor hem 6.000 stappen redelijk was. Dit doel probeerde hij elke dag te halen. En daar moest hij best wat moeite voor doen. Vaak even lopend naar de winkel in plaats van op de fiets. Of even een ommetje wandelen met dochterlief. Kortom, het zet zéker aan tot extra bewegen.

Dat wilde ik dus ook! En dus vroeg ik een stappenteller voor Sinterklaas en die kreeg ik! 🙂

Mijn ervaring met de stappenteller

Toen werd al vrij snel duidelijk waarom het bij mijn man niet lukte om de 10.000 stappen te halen. De ene stappenteller is namelijk gevoeliger dan de andere. Bij mij lukte 10.000 stappen namelijk wel. En als hij beide stappentellers droeg, dan kwamen er bij mij soms wel twee keer zoveel stappen uit. Dat ligt eraan hoe hij de stappen telt.

stappentellerDe stappenteller van mijn man is wat geavanceerder. Je moet daar bijvoorbeeld instellen hoe groot je stap is. Tegelijkertijd houdt hij voor een week bij hoeveel stappen je per dag hebt gelopen. Hij begint elke dag dus automatisch opnieuw.

De stappenteller van mij is iets simpeler. Hij heeft gewoon een balletje dat tikt en elke keer dat ik veel beweeg in mijn heup telt hij een stap. Hierdoor telt hij dus ook wel eens een stap als ik ga verzitten of iets dergelijks. Daarnaast moet ik hem elke dag resetten. Doe ik dat niet, dan telt hij gewoon door.

Ik vind het niet erg dat die van mij zo gevoelig is, want dan denk ik: ‘nou ja, als ik ga verzitten beweeg ik ook’. Maar als je er echt een serieuze sport van wilt maken, dan kun je beter eentje kopen die wat geavanceerder is.

Ga je meer bewegen van een stappenteller?

Ja, absoluut! Niet alleen ga je veel sneller even een eindje wandelen om aan je stappen te komen, je loopt sowieso de hele dag door meer. Als we bijvoorbeeld iets zijn vergeten op tafel te zetten met het eten, staan we allebei meteen op om het te gaan halen, want dan hebben we weer wat stappen. Of als ik moet wachten tot de waterkoker klaar is voor de thee, dan ga ik een paar rondjes door de keuken lopen. Heel handig! En het is ineens een vóórdeel dat ik zo vaak iets vergeet en dan weer de trap op en af moet.

Waar kun je een stappenteller kopen?

Daar besteed ik ook maar even aandacht aan, aangezien ‘Sinterklaas’ stad en land is afgeweest… Je kunt een stappenteller gewoon via internet kopen! Onder meer bij bol.com. Ga dan wel even voor jezelf na of je een hele nauwkeurige (dure) wilt of een wat simpelere. Ook zou ik er even op letten hoe je hem bevestigt. Mijn stappenteller hangt namelijk buiten mijn broek en dat is zomers niet heel charmant. Die van mijn man kan gewoon in de broekzak en je kunt ook een horloge of armband kopen met een stappenteller erin, dan heb je er helemaal geen last van.

Iedereen aan de stappenteller?

Nou, ik vind het absoluut aan te raden voor mensen die wat meer willen bewegen en geen tijd hebben om te gaan sporten. Met de stappenteller ga je zonder veel moeite, veel meer bewegen. Dus is dat je goede voornemen voor 2016? Grote kans dat je die haalt!

Koop meteen bij bol.com

1 thought on “De stappenteller: review”

  1. Ik heb sinds kort een smart watch, waar ook een stappenteller en hartslagmeter in zitten.
    Raak soms ook gefrustreerd als ik niet eens 5000 haal, terwijl ik redelijk veel beweeg! Maar inderdaad meet hij de stappen anders. Kennelijk zet ik kleine stapjes, want manlief heeft er altijd meer (terwijl hij zittend werkt en haast niks loopt).
    Ik heb me er dus maar bij neergelegd dat mijn stappenteller gewoon zuinig aan telt.
    Maar het zet je inderdaad goed aan tot bewegen!

Geef een reactie