De gezellige school – huis wandeling

boswandeling4

Toen ik ergens vorig jaar wat meer wilde gaan bewegen, besloot ik eens te checken hoe lang het eigenlijk lopen was van de peuterspeelzaal naar ons huis. Volgens Google Maps was dat 5 minuten.

Hmm… 5 minuten, dat is zelfs voor de meest drukke mens geen goed excuus om op de fiets te gaan, want het verschil tussen 5 minuten en 1,5 minuut (op de fiets) is maar 3,5 minuut. Dus besloot ik om Anna op de terugweg voortaan lopends op te halen.

Voordelen voor het kind

Op de heenweg doe ik er dus vijf minuten over, op de terugweg ongeveer 15/30 minuten. Oké, dat is zelfs voor iets minder drukke personen wat tijd, maar je krijgt er zoveel voor terug! Vooral Anna krijgt er zoveel voor terug. Want dit wandelingetje levert een kindje allemaal voordelen op:

  • Energie kwijt – in tegenstelling tot sommige andere kids krijgt Anna altijd heel veel energie van school. Dat moet eruit, dus vaak is ze meteen aan het rennen. Ik word er soms al moe van als ik er naar kijk. Maar ze vind het heerlijk!
  • Op ontdekkingsreis – Anna is een beetje een ontdekkingsreiziger. Ze ziet altijd van alles overal. Steentjes worden verzameld en takjes. Ze heeft nu ook een vergrootglas gekregen, dus die kunnen we onderweg meenemen voor nog meer ‘mooie beelden’
  • Gebruiken fantasie – Bij elektriciteitskastjes gaat ze ‘tol’ betalen en bij lantaarnpalen drukt ze op het knopje om ofwel een foto te maken, of haar lengte op te meten of iemand te bellen. Ze is er altijd maar druk mee.
  • Onverdeelde aandacht van mama – Dit is natuurlijk het belangrijkste voordeel. Als ik thuis ben met haar is papa er regelmatig om de aandacht op te eisen. Of een afwas of iets ander huishoudelijks. Of een smartphone. Onderweg is dit helemaal niet het geval en vertelt ze dus volgens mij ook meer. Omdat ze weet dat ze bij het eerste woord meteen de volledige aandacht heeft!

En om die laatste reden is het voor mij natuurlijk ook heel erg leuk. Om alle redenen overigens, want het is altijd supergezellig om met haar te wandelen, ik moet altijd heel erg lachen als ze bijvoorbeeld roept: “Bij de kroon van de koning, dat is het!”, vervolgens naar een afgehakte boomstam rent, daar ‘statig’ op gaat staan en roept: “Ik ben Mike de Ridder en mijn missie is om te zorgen dat we nog lang niet naar huis gaan”.

Dus nee, als je haast hebt moet je het niet doen. Als je iets beter te doen hebt als quality time doorbrengen met je kind ook niet. En natuurlijk ook niet als de school heel ver weg is 😉

9 thoughts on “De gezellige school – huis wandeling”

  1. Zooooo leuk! Geniet ervan! Ik kan niet wachten tot ik dit soort wandelingetjes straks heb met Hummel! Hij is nog maar 6 maanden, dus het duurt nog even 😉 nu wandel ik ook, maar hij stopt nog niet bij lantaarnpalen voor een foto 🙂

    1. Wat leuk, Nienke. Ik liep vroeger altijd met buurkindjes naar school. Mijn ouders moesten ook al naar het werk voordat ik naar school ging. Blij dat ik thuis werk, dan kan ik tenminste meelopen totdat ze zich gaat schamen voor me 😉

  2. Ik heb mijn kinderen ook jarenlang lopend naar school gebracht. Dat was 10 minuten. Met ophalen tussen de middag liep ik in totaal dus 80 minuten per dag! Ik ben zo ongemerkt al mijn extra zwangerschapskilo’s verloren : )))

    1. Dat schiet lekker op ja! Ik haal haar alleen, als we de heenweg ook lopen, dan moet ik 20 minuten eerder mijn bed uit, dat gaat me weer wat te ver 😉

Geef een reactie