De avonden

Sinds Anna naar school is, heb ik er ineens iets bij in mijn leven: de avonden. Waar ik eerder vooral werkte ’s avonds heb ik nu eens tijd om een hobby te beginnen. En dus ging ik op zoek naar een leuke opvulling van ‘de avonden’.

cattle-640985_640Toen ik studeerde werkte ik vaak ’s avonds, minstens drie avonden per week. Daarna werkte in de avonden aan Historiek en toen Anna er kwam werkte ik óf aan historiek óf voor m’n eigen opdrachtgevers. Toen ging Anna naar school en besloot ik de avonden te besteden aan Werkende Moeders.

Inmiddels is dat avontuur ook voorbij en zijn mijn avonden tamelijk rustig geworden. En ik dacht, ik kan natuurlijk een nieuwe lievelingsserie zoeken op Netflix, maar is het niet veel leuker om iets nuttigs te doen ’s avonds? Iets waar je overdag niet zo snel aan toe komt? En dus kwam ik met een aantal invullingen van de avond. Misschien dat iemand er nog inspiratie door krijgt, dus ik deel ze eens: mijn avonden.

De zondagavond is bij mij eigenlijk al jaren de zogenaamde ‘wekelijkse onderhoud’ avond van Getting Things Done. Voor mensen die dat niet kennen, dan check je je agenda en post, formuleer je wat doelen en maak je een planning voor de week. Ik vind dat heerlijk, de luie zondag is achter de rug en ik begin vol frisse moed aan de nieuwe week. Als het onderhoud klaar is, begin alvast aan de eerste dingen die ik maandag wil doen om een vliegende start te maken.

De maandagavond ga ik eerst de wekelijkse boodschappen halen en daarna heb ik een schrijfavond. Dit is dus echt pas sinds kort. Ik trek mezelf terug op de slaapkamer met alleen mijn laptop en ik typ. Wat ik typ maakt niet zoveel uit. Afgelopen weken heb ik blogs getypt, brieven aan Anna voor later, ‘problemen’ heb ik uitgetypt en ik ben begonnen aan een boek. Of het ooit uitkomt is maar de vraag, maar ik probeer in ieder geval uit te zoeken wat ik leuk vind om te schrijven en hoe ik daar beter in kan worden. Het is echt een ultiem avondje ‘me-time’.

Schoonmaken, spuit, schoonmaakmiddelDinsdagavond ga ik het huis schoonmaken. Dat ging namelijk niet helemaal goed. Ik bedenk daar steeds een moment voor, maar daar komt dan weer iets tussen waardoor het niet lukt. En uiteindelijk loop ik dan de hele week achter de feiten aan en heb ik elke dag een naar gevoel omdat het huis niet schoon is. ’s Avonds kan er echter minder snel iets tussen komen, want dan is er vooral één mensje afwezig in huis die me nogal eens afleidt. Dinsdagavond doe ik alleen de benedenverdieping (ivm slapend kindje boven), de bovenverdieping doe ik dan woensdag. Ben ik dinsdag in een uurtje mee klaar. Dus nog genoeg tijd voor andere hobby’s of verplichtingen.

Op de donderdagavond ga ik tennissen. Dan is hier een toss-avond en daar kan ik zolang blijven als ik wil. Elk half uur wordt er opnieuw getosst, dus ik kan heel kort gaan of de hele avond blijven. Net hoeveel tijd en zin ik heb.

En de rest van de avonden doe ik net wat uitkomt. Waarschijnlijk ook wel regelmatig werken, want dat is ook leuk. En ik kan een keer extra tennissen, heb een vergadering, ga op bezoek, kijk een film of ga gewoon een avond doelloos computeren. En ’s weekend doe ik graag iets met m’n lief.

Wat doe jij allemaal ’s avonds?

1 thought on “De avonden”

  1. Leuk om te lezen! Ik hou van zo’n in kijkje in iemands dagelijks leven 🙂 Hier werk ik ook bijna iedere avond aan m’n websites. De avonduren zijn de enige uren die ik ongestoord kan werken. Helaas gaat het sinds een paar dagen slecht met m’n buik waardoor ik veel pijn heb. Ik dwing mezelf nu om wat rustiger aan te doen. Joost is hier blij mee, want nu kijk ik gezellig met hem series 😉

Geef een reactie