De #20minutewalk & nieuwe uitdagingen

Nadat mijn maandelijke challenge in mei jammerlijk mislukt was, besloot ik in juni een makkelijker uitdaging aan te gaan. Elke week moest ik minstens vier keer per week twintig minuten wandelen.

landscape-690786_1280

Het leuke was dat ik meteen twee leuke medechallengers had; Jeanine & Nanouk. Dat was toch een extra stok achter de deur en leuk om fotootjes te delen (al was ik daar niet zo heel goed in, want mijn smartphone kon geen foto’s meer maken doordat Dropbox vol zat, kwam ik een paar dagen geleden achter).

Hoe ging het?

Nou eigenlijk ging het best goed. Dat kwam overigens vooral door Anna, die wil alleen maar lopend van school naar huis en dan nog een flink stuk door het bos lopen. In het begin van de maand probeerde ik daarnaast nog om die ’20 minuten tot mezelf komen’ erbij te doen. Dat ging ook goed. Alleen de tweede helft van de maand heb ik daarin een beetje gefaald, omdat ik te druk was met andere dingen (iets met trouwen en voorbereidingen).

Maar op zich ben ik wel geslaagd vind ik. En ik blijf deze zomer lekker wandelen.

Nieuwe uitdagingen

Omdat de vakantie eraan komt, ga ik in de maanden juli en augustus alleen wat kleine ‘challenges’ doen van 1 a 2 weken.

Zo ga ik na mijn vakantie (over 2,5 week) twee weken de kosten van het avondeten bijhouden. Lijkt me gewoon interessant om dat eens te checken. En ik denk dat ik daarna ook wel wat bewuster boodschappen haal. Ik vind dure boodschappen namelijk altijd zo zonde van mijn geld.

En ik ga deze vakantie ook eens een meditatie-app uitproberen om te kijken of het iets voor mij is. Meestal als ik tijdens het mediteren naar mijn ademhaling ga luisteren (om niet afgeleid te worden), dan ga ik hyperventileren namelijk. Terwijl mijn brein die 10 minuten rust wel goed kan gebruiken.

En zo gaandeweg vind ik vast nog wel een paar uitdagingen. En daarnaast ga lekker genieten van het weer (dat is met twee ZZP’ers (zonder vakantiedagen) in 1 huis soms ook een uitdaging ;-))

4 thoughts on “De #20minutewalk & nieuwe uitdagingen”

  1. Wat een leuk idee zeg, dat ga ik ook eens doen. Ik vind dat ik wel een redelijke goedkope koper ben, maar dat even onder de loep nemen is leuk. Ik heb zelf 2 goede apps voor meditatie nl Calm en headspace.

  2. Het was een leuke challenge die nog is blijven hangen ook!! Bestaan er meditatie apps? Ik heb echt nog nooit van mijn leven gemediteerd, maar het zou vast goed van pas komen als ik weer eens gestrest door het huis ren. 😉

  3. Goed bezig! Leuke challenges heb je voor de maand juli. Goed idee om de kosten van de boodschappen eens bij te houden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen idee heb wat er elke maand uitgegeven word 😉

Geef een reactie