David Sedaris, ik lig he-le-maal dubbel

david-sedaris

Ik had al een beetje verklapt dat ik ben begonnen in mijn eerste boek van David Sedaris. En het zal zeker niet de laatste zijn.Echt, wat ontzettend geestig is die man!

De eerste keer dat ik van David Sedaris hoorde, was dat via Aaf Brandt Corstius die helemaal weg is van hem. Maar aangezien ik haar niet zo leuk vind, dacht ik dat Sedaris dus ook wel niks voor mij zou zijn.

Kortgeleden kreeg ik die prachtige familiegeschiedenis van de Romanovs in huis (lees hier meer daar over) en kreeg ik behoefte aan een lichtzinnig, vrolijk boek om te lezen voor het slapen gaan. Dus zocht ik in de bibliotheek op humor-boeken met een smily aan de achterkant. En daar stond hij: Ik mooi praten.

ik mooi praten - David SedarisAl in het eerste hoofdstuk was ik verkocht: dit was mijn man, dit was mijn humor. ’s Avonds voor het slapen zat ik met tranen in mijn ogen te lachen om zijn grappen. Dit tot irritatie van mijn echtgenoot die – als geschiedenisliefhebber – op hetzelfde moment waarschijnlijk een gruwelijk oorlogsboek aan het lezen was ๐Ÿ˜‰

Het werd zelfs zo erg dat ik echt grappen uit het boek aan mijn man ging vertellen. Wij hebben hier de regel dat we ’s avonds voor het slapen gaan niet over elkaars boek gaan vertellen, omdat we dan net in ons eigen boek zitten. En dus spaarde ik het op, om hem op een ander moment over een hilarisch stukje te gaan vertellen. En hoewel het met humor vaak zo is dat het naverteld nooit zo grappig is als het in eerste instantie was (‘je had er bij moeten zijn’), vond ik het toch zo grappig dat ik wilde dat deze humor ook mijn man’s leven zou binnen komen. No matter what. Zรณ leuk is het dus. Iets met een gebeurtenis op een kermis, echt hilarisch.

En daarom wil ik ook graag dat jullie allemaal een boek gaan kopen of lenen van Davis Sedaris. Echt, huilen (van het lachen natuurlijk) gegarandeerd! ๐Ÿ™‚

Hou jij ook zo van David Sedaris?

  • Check ook mijn boekenlijst
  • 1 thought on “David Sedaris, ik lig he-le-maal dubbel”

    Geef een reactie