Dag uit het leven van een thuiswerkende (fulltime) mama

Binnenkort gaat mijn leven er heel anders uit zien. Dan gaat Anna elke dag naar school en kan ik gewoon weer overdag werken in plaats van ’s avonds.

Omdat ik weet dat er meer thuiswerkende mama’s zijn die – net als ik – werken als de kinderen op bed liggen of naar school gaan, deel ik hier voor een keertje een dag uit mijn leven. Om te laten zien hoe ik kind, huishouden, relatie & werk combineer. Woensdag hield ik de hele dag bij wat ik ging doen.

Woensdag

06.45 – Opstaan
Dit was de normale tijd om op te staan. Ware het niet dat mijn wekker een uur verkeerd stond en ik dus eigenlijk al om 05.45 wakker was. Toen ik erachter kwam had ik echter al gedoucht en kleren aan, dus toen ben ik beneden maar gaan werken. Maar normaal gesproken ga ik nu uit bed, douchen, klaarmaken, kind uit bed halen, ontbijten, tas klaar en hup naar school.

08.30 – Anna school | Ik werken
Zodra Anna naar school is ga ik werken. Elke dag moet ik een website updaten. Op woensdag moet ik ook nog allerlei artikelen voor die opdrachtgever online zetten, dus daar ben ik vast mee begonnen. Ook heb ik voor een andere opdrachtgever รฉรฉn en ander online gezet en berichten ingepland voor op de social media die ik voor hun beheer. Daarnaast heb een blog geschreven en kwam de fotograaf langs voor onze bruiloft om te bespreken wat we gingen maken. Dat heeft dus niks met werk te maken, maar dat moet toch ook gebeuren ๐Ÿ˜‰

12.30 – Lunchen
Nadat Anna weer uit school is gaan we even rustig eten (vaak ook met z’n 3-en, wel zo gezellig)

13.30 – Anna TV Kijken | Ik werken
chromebookToen Anna nog een baby was en ’s middags sliep ging ik dan even werken. Ik vind dat echt een heerlijke break in de dag, dus toen ze niet meer ’s middags sliep hebben we het tv-uurtje geintroduceerd. Dat is voor Anna ook altijd een goed moment om even te relaxen. En voor mij is dit ideaal, omdat ik dan midden op de dag even mijn mail kan checken en eventueel kan antwoorden. Helemaal op dagen dat Anna niet naar school gaat, is dit een belangrijk moment, waardoor opdrachtgevers niet te lang op antwoord hoeven te wachten. Woensdag ben ik dit blog alvast begonnen, heb ik even wat dingen voorbereid voor vanavond en heb ik mijn mail weer bijgewerkt.

14.30 – Anna dansen | Ik boodschappen
Anna danst altijd op woensdagmiddag. In die drie kwartier ga ik eigenlijk altijd even boodschapjes doen in het dorp. Dus alles wat ik moet kopen, verzamel ik voor de woensdagmiddag. En als ik niks hoef te kopen, dan ga ik snel naar huis om even wat werk voor te bereiden of kort klusjes te doen. Woensdag bleef ik even hangen bij een vriendin die naast de dansschool woont en deed ik een boodschap voor morgen.

15.30 – Van alles en nog wat
Deze twee uurtjes doe ik net wat er moet. Soms wat huishouden, soms wat andere klussen of een beetje ontspannen. Deze keer heb ik onder meer wat belletjes gepleegd (met familie, dus dan duurt het soms even ;-)), papieren uitgezocht en met Anna gespeeld.

17.00 – Eten + afwassen
Moet toch ook gebeuren (we hebben geen magnetron en geen afwasmachine ;-)).

19.00 – Trouwjurk doormeten
Normaal ga ik om dit tijdstip een stuk fruit eten met Anna en haar klaarmaken voor bed, maar nu moest ik toevallig even naar de kleermaker om mijn trouwjurk door te meten (over die jurk vertel ik binnenkort meer)

19.45 – Kind naar bed
Dat duurt meestal ook wel weer even ๐Ÿ˜‰

20.00 – Werken
Deze keer moest ik behoorlijk wat werk doen voor verschillende opdrachtgevers. Om 23.30 ben ik gestopt, hoewel nog niet alles af was. Donderdagochtend heb ik de rest gedaan. Gelukkig heb ik een heerlijk kind dat zichzelf ook wel even kan vermaken en een tv.. Overigens stop ik meestal om 22.30/23.00 met werken en dan ga ik nog even een uurtje blogs lezen ๐Ÿ˜‰

Dat was een dag uit mijn leven

Dat was het! Nou moet ik er wel bij zeggen dat woensdag mijn drukste dag is en dat het nu (met het trouwen aanstaande) ook een drukkere periode is dan normaal. Dinsdag en donderdag heb ik ’s avonds meestal minder werk, vrijdag en zaterdag werk ik ’s avonds bijna nooit. Donderdag werk ik als Anna thuis is (vaak wat lastiger) en dinsdagochtend gaan we meestal iets leuks doen samen.

Nog een paar weekjes dus. Dan gaat Anna elke dag naar school. Hoe het haar is bevallen op school laat ik overigens volgende week even weten!

7 thoughts on “Dag uit het leven van een thuiswerkende (fulltime) mama”

 1. Leuk om te lezen!! Klinkt als een afwisselende dag. Je werkt wel lang hoor ’s avonds, al is dat dus niet iedere avond begrijp ik uit je laatste alinea. Dat zou ook niet fijn zijn lijkt me. Ben benieuwd hoe Anna het op school heeft!

  1. Ik heb het artikel al even aangepast. Ik had in een alinea gezet hoe laat ik meestal doorwerkt, maar die alinea was gesneuveld. Meestal stop ik om 22.30/23.00u.

   Volgende week dan heeft Anna een paar dagen school gehad en dan schrijf ik even een update. Vooralsnog gaat het heel goed. ๐Ÿ™‚

   1. Dat vind ik nog steeds heel lang hihi ik ga rond 22u al naar bed! En voor die tijd kijk ik nog een serie of lees ik wat, maar werken lukt me dan niet meer;)

    Is spannend hรจ, als ze voor het eerst naar school gaan! Het is voor mij nog ver weg, maar het lijkt me erg spannend voor zowel kleuter als mama.

 2. Leuk om te lezen hoe jij en je dochter een thuiswerkdag doorbrengen! Je werkt inderdaad lang door ’s avonds. Toch ben ik ergens wel jaloers, jouw ochtend- en avondspits ‘klinken’ wat meer ontspannen dan die van mij. Maar dat zal ook aan mijn eigen instelling liggen. ๐Ÿ˜‰

Geef een reactie