Boekentip: De Amerikaanse prinses (Annejet van der Zijl)

Boekentip De Amerikaanse prinses-groot

In november is het nieuwe boek De Amerikaanse prinses van Annejet van der Zijl verschenen. Het is het opmerkelijke verhaal van de Amerikaanse Allene Tew rond de 19e, begin 20e eeuw.

De samenvatting op de flaptekst:

“Op 13 april 1927 voer Allene Tew met de Mauretania de haven van New York uit. Ze liet een leven achter zich waarin ze alles had bereikt waar ze als plattelandsmeisje van had gedroomd – aanzien, fortuin, moederschap, haar grote liefde. En ze was het ook bijna allemaal weer kwijtgeraakt. ‘De rijkste en verdrietigste weduwe van de stad’, zoals Allene door societyrubrieken werd genoemd, had die dag echter ook nog veel vóór zich, zoals een nieuw gezin en een toekomst als officiële prinses, als Russische gravin en als peetmoeder van de latere koningin Beatrix.”

Ze liet een leven achter zich waarin ze alles had bereikt waar ze als plattelandsmeisje van had gedroomd – aanzien, fortuin, moederschap…

Boekbespreking

Boekentip De Amerikaanse prinsesOp Historiek verscheen een mooie boekbeschrijving: “Tegen de achtergrond van grote historische ontwikkelingen en gebeurtenissen uit de negentiende en twintigste eeuw neemt Van der Zijl de lezer mee terug naar het verleden van de Verenigde Staten en Europa, zoals de victoriaanse tijd, de tijd van de industriële revolutie, de Russische Revolutie, twee wereldoorlogen en de nasleep daarvan.”
Lees de hele boekbespreking

Geef een reactie