5 voordelen van het zelfstandig ondernemerschap

vrijheid, ondernemerschap, zelfstandigheid, vrolijk, blij, positief

Hoewel veel mensen de stap naar zelfstandigheid toch eng vinden, nemen ook steeds meer mensen de sprong in het diepe! En niet voor niks. Het zelfstandig ondernemerschap heeft heel voordelen.

Wij zetten 5 voordelen voor je op een rij:

1. Je kunt je eigen tijd indelen

Dit is met name als je kinderen hebt ideaal! Je kunt als zelfstandig ondernemer ook na 9 tot 5 gewoon aan het werk. Dit is overigens ook wel een valkuil, je kunt er teveel tijd mee bezig gaan. Zorg voor een goede balans en de tijd die je erin stopt, komt er uiteindelijk ook uit.

2. Je kunt je eigen collega’s kiezen

Je hebt geen last meer van een vervelende baas of irritante collega’s. Je kunt helemaal zelf weten met wie je gaat samenwerken. En bevalt het niet? Dat stop je die samenwerking gewoon.

3. Hoe harder je werkt, hoe meer je wordt beloond

Dit hangt er natuurlijk wel een beetje vanaf hoe efficiënt je werkt, maar over het algemeen is het zo dat hoe meer tijd je in je bedrijf stopt, hoe meer eruit komt. En in loondienst tellen alleen je werkuren, maar bij een eigen bedrijf wordt hard werken ook beloond. En dat is wel prettig als je weer eens een weekend door gaat. Overigens kan dit natuurlijk ook een valkuil zijn, dus blijf alert en steek geen tijd in dingen die te weinig opleveren.

4. Je ontwikkelt je persoonlijkheid!

Als je ondernemer bent, dan ben je niet alleen je beroep. Je bent meteen marketeer, accountant, manager en psycholoog. Al deze facetten moeten namelijk kloppen als je succes wilt hebben. En aangezien niemand al deze eigenschappen van nature heeft, valt er dus heel veel te leren als ondernemer. En daar groei je als mens van.

5. Het is afwisselend

Juist omdat je alle facetten genoemd bij 4. ook moet doen, is het werk heerlijk afwisselend! Een dag is bijna nooit hetzelfde als ondernemer. Als je leuke ideeën hebt, kun je die ook direct in de praktijk testen, je hebt de volledige controle. En zo blijft het altijd uitdagend.

Is ondernemen iets voor jou?

1 thought on “5 voordelen van het zelfstandig ondernemerschap”

Geef een reactie