5 Netflix-series waar wij mee stopten

netflix
Er worden allerlei series vaak veel bejubeld op blogs, dat je bijna zou vergeten dat er ook gewoon series zijn die je één keer kijkt en daarna nooit weer. Of waarmee je uiteindelijk toch weer verder gaat.

Ik heb een aantal series op een rijtje gezet waar wij mee stopten.

1. Unbreakable Kimmy Schmidt

Hier had ik vooral op verschillende blogs veel over gehoord, waardoor ik er volgens mij best wel wat van verwachtte. De eerste aflevering zat ik inderdaad veel met mijn mond open. Maar niet van verwondering, maar van verbazing. Wat een totaal onrealistisch verhaal. Wat een totaal onrealistische hoofdrolspeler. Wat een k.u.t.serie. Anders kan ik het niet noemen, na een half uur had ik zo’n aversie tegen die serie dat ik hem nooit meer heb aangezet. Next!

2. Orange is the new black

Dit was ook al zo’n bejubelde serie. Dus ik keek één aflevering en ik was positief gestemd. Een leuke hoofdrolspeler, leuke karakters ernaast. Misschien was dit wel wat. Naarmate de afleveringen vorderde vroeg ik me echter af: waar kijk ik nu precies naar? Naar een beetje vreemde types in een niet alledaagse situatie. En verder? Ga ik hier nu 36 uur naar kijken? Waarom zou ik? Dus eigenlijk doofde het vuurtje een beetje en heb ik ook totaal geen behoefte om nog een aflevering te gaan kijken. Next!

3. Madman

Dit was nou iets dat me echt iets voor mij leek. Zo’n snelle reclamejongen in een (dacht ik) leuke tijd. Ik heb best wat afleveringen gezien en toen merkte ik dat ik er emancipatisch van werd. Dat ik die vrouwen wilde redden uit deze bedorven samenleving, geregeerd door mannen. Ik kreeg er een naar gevoel bij. Terwijl ik het eigenlijk wilde kijken omdat het me zo grappig leek. Ik ben blijkbaar toch wat te ‘gevoelig’ hiervoor ofzo. Next!

4. Downton Abby

Als Lief en ik samen willen kijken, dan moet we een beetje een compromis sluiten natuurlijk. Downton Abby had alles: een beetje romantiek en persoonlijk drama – wat ik leuk vind – en een beetje geschiedenis en politiek – wat Lief leuk vindt. Helaas waren we allebei niet echt onder de indruk. Ik vond het op zich leuk genoeg om verder te kijken in mijn eentje – als ik heel veel tijd over had ofzo. Maar ik wist dat dit echt niks voor Lief was. Een soort doktersroman van de series. Dus helaas. Next!

5. Breaking Bad

Na twee afleveringen waren we er niet echt door geraakt en toen kwam er een andere serie voorbij. Omdat mensen om ons heen nogal lyrisch waren, probeerde we het weer eens. En opnieuw strandden we na 2 afleveringen. Tot we wéér werden omgepraat door anderen en toen waren we gelukkig ook ‘hooked’. Echt één van de beste series die we ooit zagen, maar waar we dus wel twee keer meer zijn gestopt. Dus andere quiters: “Keer om, ga terug!” 😉

Van welke (netflix) series werden jullie niet erg warm?

21 thoughts on “5 Netflix-series waar wij mee stopten”

 1. Hahah ja orange is the new black hebben we na 10 minuten al uitgezet. En ook house of cards… Ik hoorde overal om me heen dat ik dat echt moest gaan kijken maar toen die vent de camera inkeek en begon te praten tegen de kijker was ik er al klaar mee. Overigens zijn wij helemaal gestopt met series kijken. TV is ook de deur uit. Maar dat heb je misschien al gelezen op m’n blog 😉

  1. Ja, house of cards wekte bij mijn vriend ook dezelfde irritatie op. Maar die heb ik nooit gezien. Ik ben nu even gestopt met series kijken, maar helemaal stoppen zou ik dan weer jammer vinden.

 2. Ik ben twee keer aan Orange Is The New Black begonnen. Ik kom niet verder dan aflevering 2 of 3. Breaking Bad trekt me ook helemaal niet. Welke serie ik helemaal geweldig vond is Sense8. Ik moet toegeven, de eerste twee afleveringen zijn wat traag, maar daarna kon ik echt niet meer stoppen met kijken.

 3. Enkel het laatste seizoen van OITNB kan me niet erg boeien… Ik wil wel verderkijken maar dan moet ik me wel heel hard vervelen! Voor breaking bad daarentegen zat ik van het begin tot het einde op het puntje van mijn stoel! Bij fargo dan weer na 1 aflevering gestopt. Gisteren Wet hot american summer uitgekeken, zo absurd dat het hilarisch wordt! Best eerst een beetje omkadering lezen op het internet of het is nog vreemder 😉 als je deze serie (een prequel op de film uit 2001 kijkt) bekijkt voor je de film ziet, is het nog grappiger 😉

  1. Ik vind het laatste seizoen soms ook nèt wat te lang duren. Bij Breaking Bad worden de seizoenen juist alleen maar spannender inderdaad. Fargo vond ik echt een topserie. Wel heel traag, daar moet je maar net van houden 😉 WHAS is volgens mij niet echt iets voor mij.

 4. Wat goed om te lezen, herkenbaar dat je overal leest dat een serie zo goed is en dan tegenvalt. Al heb ik Kimmy Schmidt wel uitgekeken vooral tussendoor omdat het korte afleveringen zijn en je niet direct ook de volgende wil zien. Verder series die ik ook niet meer dan een aflevering heb gezien. Een serie waar ik ook niets mee heb is waterblood of zoiets hou het gewoon niet vol.

  1. Dat heb ik met Modern Family, dat is ook zo’n serie die je gewoon even tussendoor kunt kijken, maar die niet spannend is, zodat je niet elke keer het gevoel hebt dat je weer móet kijken.

 5. Ik vond Orange is the new black wel leuk, maar vooral omdat ik zoveel tijd had dat ik niet veel anders kon doen met een kind slapend aan de borst op schoot. Vooral het laatste seizoen was kijken en ondertussen ook andere dingen doen. Nu volg ik Pretty little liars (ik ben zover (5 seizoenen verder) dat ik elke week de nieuwste aflevering kan kijken). Niet een goede serie ofzo, maar kijkt wel lekker weg, vind ik. Verder volg ik eigenlijk geen series. Ook helemaal geen behoefte aan 🙂

 6. Ik kom maar niet door het laatste seizoen van OITNB heen. Jammer, want het begon veelbelovend. Mijn man noemt het de Amerikaanse versie van Vrouwenvleugel. 😉
  (voor wie het niet kent, daar moet je minimaal 35+ voor zijn)

  Mad Men vind ik geweldig maar ik snap dat je die vrouwen wil redden, haha. Alleen ben ik net begonnen en zijn er 180 seizoenen of zo waardoor ik een beetje ontmoedigd ben.

 7. Oehh.. Breaking Bad was echt fantastisch ja! Maar er zijn er nog meer die te gek zijn! Dexter, Game of Thrones, Suits, Modern Familie enne.. Ben toch best fan van House of Cards! Juist gaaf dat hij zo in de camera praat 🙂 Net begonnen met seizoen twee, begint supergoed!!

Geef een reactie