5 leuke dingen die je met Evernote kunt doen

Hoewel mijn Evernote-gebruik een beetje is teruggegaan sinds ik helemaal into Google ben en met een Chromebook werk, blijf ik Evernote toch een handig programma vinden. Evernote is een programma waarin je alles kunt opslaan, zodat je niks meer vergeet. Van foto’s en notities tot e-mails en gesproken berichten.

Het handige aan Evernote is eigenlijk dat je het met één klik kan openen, het een hele handige zoekfunctie heeft en het compatible is op al mijn apparaten. Zo hoef ik niet altijd mijn laptop te pakken als ik iets wil weten en kan ik – bij wijze van spreken – zelfs tijdens het autorijden mijn beste ideeën inspreken op mijn smartphone (maar dat doe ik natuurlijk niet na het zien van deze documentaire)

Enfin, 5 leuke dingen die je met Evernote kunt doen!

1. Tabellen maken voor afspraken, adressen en schema’s.

Ik heb bijvoorbeeld mijn adres- en telefoonlijsten in Evernote staan. Of (tijd-)schema’s die ik nodig heb voor opdrachtgevers. De tabellen van Evernote werken echt veel fijner dan bijvoorbeeld Excel. Al moet ik wel eerlijk bekennen dat ik sinds ik Google Docs gebruik ook wel werk met de gsheets daarvan.

2. Handleidingen

Handleidingen zijn altijd zo irritant om te bewaren. Ze hebben allemaal de meest onlogische vormen, zijn vaak superdik terwijl er maar twee pagina’s in het Nederlands in staat en ze zijn altijd kwijt als je ze nodig hebt. En dus stop ik ze in Evernote. Vaak vind ik online de PDF en anders maak ik foto’s en zet ik die in Evernote. Scheelt een hoop troep èn zoeken.

3. HTML of andere codes opslaan

Sommige HTML-codes die ik regelmatig moet gebruiken bij mijn werk als webredacteur kan ik maar niet onthouden. Echt stom, maar dan is Evernote dus handig. Ik hoef maar te typen ‘html’ en alle codes die ik niet goed onthoud staan op een rijtje! Dit is ook handig voor bijvoorbeeld affiliatelinks of andere links die je vaak moet gebruiken.

4. Wishlists, ooit nog te doen dingen

Er zijn zoveel dingen die ik ooit nog een keer wil doen of een keer wil kopen als het zo uitkomt. Het is echt een heerlijke rust voor je geest als je dit soort dingen allemaal in Evernote zet. Zo kun je echt niks meer vergeten dus (wat Evernote ook beloofd) Af en toe werk ik mijn lijstjes wel een beetje bij, want anders wordt de lijst wel erg groot en mijn leven wel erg kort 😉

5. Recepten verzamelen!

Dit vind ik echt ideaal. Recepten die ik op internet vindt stuur ik via de Evernote Webclipper hier naartoe. En als ik ze dan gemaakt hebt kan ik heel eenvoudig het recept bewerken als ik na het proberen er een ingrediënt bij wil of af. Daarnaast kan ik hier ook al die recepten die in supermarkten staan kwijt. Ik maak gewoon een foto en zet ze in een document. Eventueel aangevuld met een extra ingrediënt. En als ik het ga maken hoef ik maar een tablet mee te nemen en daar staat Evernote natuurlijk ook op!

Werk jij ook met Evernote? Nee? Dan raad ik je aan om echt een keer de mogelijkheden te checken. Werk je al wel met Evernote?

Wat doe jij voor leuke dingen met Evernote?

Geef een reactie