3 redenen waarom wij voor elkaar bestemd zijn

week van de liefdeToen ik jong was had ik een duidelijk beeld van de liefde en ik wist precies hoe het moest zijn. Sommige van die dingen zijn gek genoeg ook precies uitgekomen. Heel veel daarvan ook niet overigens.

Mijn uiteindelijke Lief is slimmer, knapper, veelzijdige, grappiger en positiever dan ik mij vroeger had voorgesteld. Maar op een aantal punten past hij toch opvallend goed bij mijn wensen van vroeger. Dus móeten we wel voorbestemd zijn. Toch?

Hij heeft mijn lievelingsnaam

Ik had een lievelingsnaam. Zo wilde ik mijn zoon noemen later. Toen ik nog blogte had ik daar zelfs een blog over geschreven. Over mijn zoon, die die naam had. Omdát ik die naam zo leuk vond kwam ik uiteindelijk ook bij het blog uit van Lief (lees daar hier meer over). Want hij heet dus zo. Een zoon met die naam zat er dus niet meer in (want ik vind jr. vreselijk). En zoon met mijn tweede lievelingsnaam overigens ook niet, want mijn schoonmoeder heeft dezelfde smaak als ik qua namen 😉 Ook best toevallig dus. Gelukkig kreeg ik geen zoon maar een dochter 🙂

Ik zocht een man met donker haar en blauwe ogen

Dat was vroeger altijd mijn ideaalbeeld. Eigenlijk voornamelijk omdat ik dat zelf ook heb. Dat is één van de schoonheidsidealen. En als je een beetje hebt opgelet bij biologie weet je dat bruine ogen overheersend zijn en dat ik dus tenminste een blauw-ogige man nodig heb voor een blauw-ogig kind. Helaas heb ik blonde mannen echt nooit aantrekkelijk gevonden, dus kon ik niet anders dan op zoek gaan naar een man met donker haar en blauwe ogen. En je raadt het al: dat heeft Lief! En Anna nu dus ook!

Ik wilde graag op een hutje op de hei wonen

Als kind was ik al wars van het idee dat je gelukkig zou moeten worden met heel veel spullen en heel veel verplichtingen. Nee, ik had liever een klein hutje, een moestuintje, een leuke man die zelf ons vlees ving en niet teveel ‘meedoen’ aan die grote ingewikkelde wereld. Hoe toevallig is het dan dat je een man vindt in een totaal ander deel van Nederland die toevallig in een huis woont die áán de hei staat. Echt, ik verzin dit niet! Inmiddels wonen we zo’n 2 minuten fietsen van de hei, maar daar doe ik het ook voor ;-).

Dit kán toch niet meer toevallig zijn?
🙂

3 thoughts on “3 redenen waarom wij voor elkaar bestemd zijn”

Geef een reactie