3 redenen waarom voldoende slaap zo belangrijk is

slapende kat

Als kind dacht ik dat wallen onder je ogen een teken waren van succes. Inmiddels weet ik dat het een teken is van slechte timemanagement (of een baby).

Vrouwen met wallen onder hun ogen en tóch goed gekleed stonden voor mij model als de succesvolle vrouw die altijd aan het werk was (en dan leek succes me daarvan een logisch gevolg). Inmiddels deel ik de mening dat voldoende slaap ongeveer de eerste voorwaarde is als je succes wilt hebben. Zonder slaap, geen succes. Met slaap ook niet altijd, maar dan heb je in ieder geval meer kans.

1. Hoe uitgeruster, hoe productiever

Als je moe bent, ben je namelijk veel minder productief. Dus heeft het geen zin om ’s avonds lang door te werken, want per uur slaapgebrek werk je de volgende dag ongeveer 5 uren minder productief (die eerste paar uur heb je nog wel wat adrenaline, maar daarna kakt het in). Je verliest dus eigenlijk tijd. Althans, in mijn geval dan. Er zijn mensen die toe kunnen met minder slaap, maar die zijn er volgens mij niet veel. Wil je succes hebben dan is slaap dus ongeveer het belangrijkste ingrediënt (maar dus geen garantie ;-))

2. Je wordt gelukkig van voldoende slaap

Maar slaap is niet alleen nuttig voor succes, slaap is eigenlijk overal nuttig voor. Bijvoorbeeld voor geluk. Ik ben behoorlijk gelukkig – al zeg ik het zelf – maar ook ik kan de depressieve gevolgen van slaapgebrek niet het hoofd bieden. Zelfs al is je leven perfect, als je moe bent is alles moeilijk. Op den duur eigenlijk het hele leven. Bij Anna zeg ik vaak: ‘Ze is altijd vrolijk, behalve als ze moe is of honger heeft.’ Maar bij volwassenen is het eigenlijk net zo. Zorg dus ook voor een goed ontbijt elke dag! 😉

3. Dure dagcremes? Slaap is beter!

En daarnaast is slaap ook heel belangrijk voor een mooie huid. Het viel me laatst weer eens op toen ik een paar dagen niet zo goed had geslapen. Mijn huid ziet er dan echt slecht uit. En zelfs make-up kan er weinig aan doen (of misschien heb ik te weinig plamuur) en is bovendien zonde van je tijd en geld. Iets eerder naar bed sorteert meer effect. Al moet ik eerlijk toegeven dat het effect soms na een paar dagen (bijslapen) pas te zien is. Dan heb ik het écht te bont gemaakt.

Slaap is kortom zó belangrijk voor een succesvol, gelukkig en mooi leven!

Hoe zorg je voor voldoende slaap? Gewoon liggen helpt ook al. En om negen uur naar bed is geen schande als je een baby hebt. Binnenkort verschijnen er nog meer tips op Werkende Moeders, dus hou de site in de gaten of volg ons op Facebook.

Vind jij slaap ook zo belangrijk?

3 thoughts on “3 redenen waarom voldoende slaap zo belangrijk is”

  1. Slapen is heel belangrijk. Niet alleen voor mijzelf maar ook voor mijn zoon. Voor mij voornamelijk om me goed te voelen. Als ik meerdere nachten slecht slaap wordt ik moe en duizelig met hoofdpijn en branderige ogen. Voor kinderen is slaap natuurlijk ook voornaam. Voor dr groei en ontwikkeling en voor het humeur😊

  2. Ik kan me helemaal vinden in dit stukje. As we speak lig ik op bed blogs te lezen omdat ik de man met de hamer ben tegengekomen na weken vol slapeloze nachten. Trouwens, bij je redenen mis ik nog de optie ‘het hebben van een peuter’. 😉

Comments are closed.