3 redenen om Tess Gerritsen te lezen

tess-gerritsen

Kortgeleden las ik een dubbel boek van Tess Gerritsen en daarna kwam ik in een zwart gat. Ik had geen écht spannende boeken meer om mijn zomerdagen te vullen. Want dat is Tess Gerritsen voor mij: een heerlijke manier om mijn zomermiddagen door te brengen.

Mocht je niet kunnen lezen of onder een steen hebben geleefd, Tess Gerritsen is een Amerikaanse thrillerschrijver die heel veel boeken heeft geschreven. Onder meer over het duo Rizzoli & Isles en daar is ook weer een tv-serie van gemaakt met die titel.

Eigenlijk vind ik thriller een beetje een understatement, want ik heb in mijn leven best veel thrillers gelezen en geen daarvan lijkt op die van Tess Gerritsen. Ik vind haar eigenlijk een beetje buitencategorie. En ik geef drie redenen waarom:

1. De karakters zijn altijd interessant.

Dat vind ik in een boek altijd wel essentieel overigens. De hoofdpersonen uit Tess Gerritsen zijn meestal behoorlijk workaholic en er is iets in hun leven dat niet goed gaat. En negen van de tien keer worden ze uiteindelijk zelf (bijna) slachtoffer in het verhaal. Dus is het dubbel spannend. Want de slechteriken in Tess Gerritsen boek zijn ook een beetje buitencategorie en deinzen nergens voor terug…

2. Het laat je niet meer los.

Dit kan overigens ook een reden zijn om het boek niet te gaan lezen voor het slapen gaan, want ik ben er wel eens naar van gaan slapen. Ook te laat overigens, omdat het altijd moeilijk is om hem weg te leggen. Het gebeurt gewoon nooit dat ik zo tijdens een verhaal denk: ‘goh, ik lees morgen wel verder’. Nee, of ik móet nu echt afwassen, er hangt een peuter aan mijn arm of Lief kreunt naast mij dat hij wil slapen. Het is niet voor niks dat ik mijn eerste Tess Gerritsen in een dag uitlas.

3. Het gaat altijd anders dan je verwacht.

Het gebeurt echt minstens zes keer per boek dat het een totaal andere richting uit gaat dan ik dacht. En dat is ook de reden dat je hem nooit weg legt, want net als het ene mysterie bijna is opgelost, doemt er weer een nieuwe op. En elke keer denk je dat je bijna bij de clue bent en dan is het toch weer net anders.

Kortom, als je nog geen kennis hebt gemaakt met dit fenomeen, begin er dan vandaag nog aan! En ben je net zo’n fan als ik, dan steek ik je graag even de ogen uit door op te merken dat ik nu vijf boeken heb liggen van m’n schoonmoeder en dat zij er op haar zolder nog meer heeft liggen. Ik kom de zomer wel door! 🙂

Van vind jij van Tess Gerritsen?

6 thoughts on “3 redenen om Tess Gerritsen te lezen”

  1. Ik vind ze ook geweldig en geloof dat ik ze allemaal heb gelezen (een tijd terug). Weet nog dat ik in de trein zat te lezen en dat het zo spannend (en gruwelijk!) werd dat ik in een reflect m’n hand voor m’n mond sloeg. M’n medereizigers keken me heel raar aan…

Geef een reactie