2016 wordt echt niet mijn jaar

2016

2016 wordt echt niet mijn jaar. In 2016 heb ik namelijk een missie…

Toen ik in 2015 terug keek realiseerde ik me weer hoe ik momenteel eigenlijk in balans ben en gelukkig. Ik ben nog steeds niet de ideale vrouw of moeder, maar ik ben – voor nu – prima. En doordat ik niet meer de hele dag in beslag wordt genomen door mijn eigen onzekerheden en angsten, heb ik in 2015 veel meer ‘naar buiten’ gekeken. In plaats van alleen maar stil te staan bij mijn eigen rol, stond ik meer stil bij anderen. En wat voor angsten en onzekerheden zij misschien hebben. In plaats van anderen te veroordelen (omdat ik ze ‘eng’ vond of zag als concurrentie), vroeg ik me ineens af of ik ze niet kon helpen. Het klinkt heel erg smoezelig, maar het gebeurde echt.

In plaats van alleen maar stil te staan bij mijn eigen rol, stond ik meer stil bij anderen.

Het punt is dat je – vind ik – als gelukkig mens niet de hele dag in je eigen huis een beetje gelukkig kunt zitten wezen. Als je gelukkig bent, dan moet je dat doorgeven. Dan heb je daar een soort verantwoordelijkheid in. Om mensen die nog een niet helemaal op eigen benen gelukkig kunnen zijn te helpen. Kinderen bijvoorbeeld die niet zoals Anna in een veilig thuis opgroeien. Of ouders die niet zoals ik zo’n rustig, goed luisterend kind hebben. Of mensen die niet zulke goede genen hebben als ik of niet zo gezond zijn als wij.

Je kunt niet de hele dag in je eigen huis een beetje gelukkig te zitten wezen.

Deze verantwoordelijkheid heb ik op Anna’s school, in de staat, in de familie & bij alle mensen die we tegenkomen. En het hoeven geen grote gebaren te zijn, het kan even doorvragen zijn of een keer oppassen.

Ik ben 33 en gelukkig. Dan heb je een verantwoordelijkheid. Ten opzichte van iedereen die dat nog niet is. Iedereen die nog moet leren om de juiste keuzes te maken; onzekerheden te beslechten en een juist cadans is het leven te krijgen. Of iedereen die er even aan herinnert moet worden hoe dat ook alweer moet.

2016 wordt het jaar van al die mensen om mij heen die anderen nodig hebben om van 2016 hùn jaar te maken.

Doen jullie mee?

2 thoughts on “2016 wordt echt niet mijn jaar”

  1. Een prachtig doel en als je daarin wat kunt realiseren wordt het een mooi jaar! Als ik ergens iemand tegen kom die ik kan helpen, al is het maar iets kleins, dan doe ik het.

Geef een reactie